Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

El çırpma?

Arkadaşlar öncelikle zaman ayırıp forumu okuduğunuz için teşekkür ederim.Belki daha önceden bu durumu aramızda yaşayan olmuştur.Konu şudur benim 4 tane kapluşum war 2 dişi 2 erkek enküçük olan erkek akvaryumdaki başka bi erkeğin karşısına geçip olduğu yerde ellerini çırpıyor karşısındaki erkek kaçıyor oda kovalıyor.Bunun nedeni öğrenmek istiyorum.Bir an için kavga etcekler sandım.Yardımcı olursanız sevinirim.Birde bi yerde okumuştum kaplumbağanıza çiğ kırmızı et verin diyorlardı sizce doğrumu 2 hafta bir bir öğün veriyorum afiyetle yiyorlar.İnşallah bi sorun çıkmaz.Saygılarla

img

gangsta4ever

16 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gangsta4eveR el çırpma olayı ile daha önce karşılaşmamıştım ama sanırım oyun oynuyorlardır:)) sonuçta kapluşlar yaşadıları ortamı severlerse neşeli oluyorlar.. beslenme konusunda kapluşların yaşı en önemli faktörlerden birisi.. eğer kapluşların çok küçükse hazır yemlerle beslemeni tavsiye ederim, tabiki tek yönlü beslenme iyi bişi değil et yerine sebze (kıvırcık, salatalık..) versen daha ii olur diye düşünüyorum.. etten parazit kapma ihtimali war.. buda küçük kapluşların baş edemeyecekleri bi problerm olur.. ii günler..

img

kemaltt

16 yıl 9 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

El titretme dimi? Bunu yapıyorlar çok sık, çiftleşme dansı diyen de var, meydan okuma, güç gösterisi, alan savunması diyen de, her ikisi de doğru olmalı çünkü sadece erkek dişiye değil, iki erkek de birbirine yapabiliyor, birbirleriyle bir şekilde iletişime geçiyor gibiler. Tek başına yaşayan kaplumbağam bile günün belli birkaç saatini arka fonun koyu renkli kısımlarında kendi görüntüsüne, kütüğün ucuna, ilk kez gördüğü objelere el titretmekle geçirir, gözler böyle bir garip deli gibi :D İyi gözlemlemesiniz, birden çok kaplumbağa olan akvaryumlarda kavga riski var her zaman, hamle yaparsa diğerine hemen müdahale edin, genelde kavga durumlarında ayrı akvaryumlara almak çözüm olabiliyor sadece. Ama el titretme hareketini yapıyor diye illa saldıracak diye birşey de yok kesinlikle. Kaçmak zorunda olan için yine de stres vericidir tahmin ediyorum.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bir de kırmızı et sorunuz varmış, çiğ olarak kesinlikle vermeyin zaten, birkaç kereden birşey olmamıştır, ama uzun vadede her açıdan zararlı, ben olsam böyle nadiren bile olsa pişmiş olarak da kırmızı et vermemeyi tercih ederdim.

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

Zaman ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim Endişelenmeme gerek yok o zaman.Çiğ et konusunuda kaideye alıcam.Teşekkürler

img

gangsta4ever

ÖZEL MESAJ

Birde zamanınız varsa bi sorum olacak ben geçenlerde bir lamba aldım güneşlenmeleri için lambayı kapluşların taşının üstüne yakın mesafede taktım taşı hem ısıtıyo hemde yeteri kadar aydınlatıyo bu lamba UV felan değil normal bir lamba 7.5 Watt bi zararı olurmu acaba.Kaplumbağaların bi şikayeti yok gibi görünüyo lamba açık kaldığı sürece geceleri güneşleniyorlar.Şimdiden Teşekkürler Saygılarla

img

gangsta4ever

ÖZEL MESAJ

Gangsta4eveR eğer sölediğin lamba normal bir ampülse 40 watt lık olanlardan, kuru bölgeden 20 cm yükseğe takman ii olur.. 7.5 wattlık bi ampül sanırım kapluşlarını ii ısıtamayabilir, malüm aralık ayındayız.. en yakın zamanda UV lamba almanı tavsiye ederim.. UV lamba pahalı dersen kapluşlarını ayrı bir kaba alıp (gölge alanı bulunan) pencere kenarına koyabilirsin (1-2 saat) bu da onlara yeterli olabilir.. ayrıca kapluşlarının kalsiyum eksikliğini giderebilmek için kahvaltıda yumurta haşladığın suyu ılıdıktan snr kapluşların akvaryumuna dökebilirsin.. buda onların kabuk sertleşmesine katkıda bulunabilir..

img

kemaltt

16 yıl 9 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Rica ederiz, ne demek :) Tam tersine tam da ihtiyaçları olan şey kuru bölgeye yönlendirilmiş bir ısınma lambası, mutlaka gündüz 12 saat kullanın. 7,5 watt az fakat, acaba çok mu yakın duruyor, genelde uzaklığa göre (15-20 cm.) 40-75 watt arası normal bir ampul (spot yada softone da olur) kullanıyoruz kuru bölge üstünde, maksat kuru bölgeyi 33-35 derece gibi ısıtmak ve kuru bölgede gerine gerine yatmalarını sağlamak ;)

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Ampulün taşla arasındaki mesafe 8cm civarında zaten 4 tane oldukları için kule oluşturarak bu mesafeyi aza indiryolar.:DIsı olarakda sanırsam 24-25 derece ısıtıyor taşlarını yeterlimidir sizce.Sayın kemaltt UV lamba evet pahalı biraz adam 50 lira dedi eminönünde onun için onu tercih etmedim.zaten akvaryumun pencerinin kenarında öğlen akvaryumun ısısı 33-34 dereceyi buluyor termometre max.lanıyor.Birde taşın güneş gören tarafları yosun tutmuş bu güneştenmi kaynaklanıyor acaba?Birde nasıl resim konulduğu hakkında yardım ederseniz lambanın fotosunu koyabilirim.Teşekkürler

img

gangsta4ever

ÖZEL MESAJ

Yumurta suyu yada yumurta kabuğu vermeyelim, yumurta kabuğunda neler neler olduğunu bilseniz yumrutanın kendisinden bile soğuyabilirsiniz ;) Bu konuda bizi bilgilendirmesi için babamı en kısa zamanda görevlendireceğim :) Kalsiyum için doğal mürekkep balığı kemiği; D3 için güneş, o yoksa UVB lamba, o da yoksa ağızdan vitamin olarak vermek lazım. Ama cam arkasından güneşin UVB açısından hiçbir faydası olmuyor. Bu soğukta da dışarı çıkarıp direk güneş görmelerini sağlamaya çalışmak daha büyük bir risk. Eğer UVB lamba için bütçeniz yoksa kışın vitamin olarak verebilirsiniz D3`ü, yazın da balkonda güneş banyosu :)

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ