Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Neden Yüzmüyor ?
merhaba kapluş severler benim Çao adında 3.5 cm kabuk boylarında kırmızı yanaklı su kaplumbağam var.Hemen hemen 2 haftadır benimle.Aldığımda bilgim olmadığı için ve satıcının sözleri doğrultusunda plastik kapla beraber aldım.Gerçi akvaryum alıcam. Problem şu Çao hiçbir ortamda yüzmüyo :( sadece su altında kalıyo.yani büyük bir leğenede koydum ( Ki ısıtıcım var su sıcaklığı normal ) ama sadece hava almak için yukarı yükselip daha sonra tekrar su altına iniyo.su altında dolanıyo.Arkadaşımın da var aynı gün aldık o su üstünde duruyo içerde geziyo dolanıyo ama benimki hep su altında.Bunun sebebi ne olabilir ?
sen bian önce akvaryumunu kur. Kolaylıkla yerine alışıp yüzecektir..
Diğer başlığa da yazmıştım ancak durum daha da kötüymüş.En kısa zamanda paludaryumu , filtreyi ve ısınma lambasını da alın.Yoksa bırakın yüzmeyi ölebilir bile. Ayrıca henüz yeni aldığınız için sizden korkuyor olabilir.Eğer sizi gördüğünde deli gibi başka bir yerlere kaçmaya çalışıyorsa evet bu sizden korktuğunun belirtisidir.
Bu gün Akvaryumu Aldım birde taş aldım içine ısıtıcıda suyu 28 de tutuyo fakat su altında bıcır bıcır geziyo ama su üstünde içinde hava tutup yüzemiyo önceleri su seviyesini kabuk boyunun 5 katına getirdim sadece nefes almak için su üstüne ayakları yerde bi şekilde çıkıyo sonra geri iniyo.Taşada çıkmadı ki üstüne masa lambası yerleştirdim 15 cm kadarda ara verdim yani herşey normal yem yiyo su altında bıcır bıcır ama yüzmüyo
benim kapluşumda hasta olduğunda su üstünde duramıyordu sadece nefes almak için çıkıyordu hastalığı geçince düzeldi şuanda bu durum tekrarladı seninde kapluşunda bir sorun olmasın akciğer enfeksiyonu gibi, yanlış bilgi vermiş olmıyım benim kapluşumda bu sorun vardı ve bu hastalıkta su üstünde kalmayı zorlaştırıyormuş umarım düzelir kapluşun
Sorun Hala Devam ediyor. Akvaryumu ısıtıcısı iç filitresi üzerine çıkacak taşı ve ısıtıcı lambası var ama haal suyun içinde dipte giziyor sadece nefes almak için çıkıyor yem yeme konusunda bir problem yok ama normal bir kaplumbağa gibi yüzmüyor hemen hemen 2 ay oldu ama bir değişiklik yok sorun nedir lütfen yardım edin. Ayrıca taşa hiç çıkmıyor kurumak için Lütfen yardımcı olun
Taş çok yüksekte değil, değil mi? Yani rahatlıkla çıkabilecek bir pozisyonda..? Ayrıca kullandığın yemi merak ettim..
Senden korkuyor diyeceğim ama bilemiyorum tabi. Hiç yere filan düştümü yada aşırı derecede güvensizlik duyacağı türden bir olay yaşadımı.Akvaryum nerde duruyor ve yakınlarında neler var. Akvaryumun ve kuru bölgenin resmini koyarmısın mümkünse.
Merhabalar benim kaluşumda taşın üstüne çıkmıyordu yaklaşık 2 haftadır elimi kuru alan bölgesine getirince anladımki fazla ısı vermiyor çünki oda sıcaklığına göre mesafesi biraz uzak kalmış e çıkınca üşüyüncede vazgeçti tekrar çıkmadı şimdi birazdaha indirdim lambayı şimdi çok mutlu hatta çıkınca 1 saat filan kalıyo:)) bence sende öle yap biraz daha yüksek watta lamba alabilirsin birde lambayı biraz aşşa indir elini altına koyarsan zaten yada bi derceyle ölçerek yapabilirsin suyun sıcaklığı 28 derece kuru alan 30 -32 civarı olursa işe yarayabilir.Kolay gelsin.
Taş ve su seviyesi birbirine çok çok yakın olsun, yani kuru bölgenin sadece en üst seviyesi kuru kalacak şekilde. Lamba kuru kuru bölgeyi ne kadar ısıtıyor acaba, bir dereceyi birkaç dakika tutup ölçebilir misiniz? Korkuyordur daha çok yeni, benim kaplumbağam da 1 ay çıkmamıştı. Bir de eğer akvaryum yere yakın duruyorsa, yani yukarda çok hareket gördükçe bence daha stresli oluyorlar, böyle birşey olabilir mi, düşmanlar genelde üstten geliyor doğada çünkü, böyle bir yatkınlıkları var gibi.