Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Tetrazon

Merhaba arkadaslar. Dun dis gorunumleri ve yuzusleri cok hosuma gittigi icin tetrazon surusu aldim. Ancak bir chiclid ci olarak tetrazon hakkinda hemen hicbir sey bilmiyorum. Beslenmeleri, ureme ve tank kosullari hakkinda biraz bşilgi verirseniz cok sevinirim. Sevgiler...

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tetrazonlar bilgisizlikten dolayı akvaryumlarda problem balık olabilirler. Bir sürü balığı olan tetrazonların en az 8 tanesini bir akvaryumda bulundurmanızı tavsiye ederim. Bu sayının altına indiginizde karma akvaryumlarda tetrazonlar diger balıkları rahatsız eder. Zaten çok sayıda tetrazonu bir arada tutunca onların doğal davanışlarını ve renklerinin sürü içinde ne kadar mukemmel oldugunu anlarsınız. Bu balıklar doğada Endonezya, Borneo ve Sumatra''da ağır akan nehir ve ırmaklarda bulunurlar. Ozel üretmeler sonucu günümüzde tetrazonlar doğal renklerının haricinde yeşil ve albino olarakta akvaryumcularda karşımıza cıkarlar. Sahsen ben doğal renginin bu yapay üretme ile elde edilmiş renklerden çok daha güzel oldugu fikirindeyim. Tetrazonlar çok dayanıklı bakımı kolay balıklardır. Hemen hemen bütün hazır yemleri iştahla yerler. Ideal olarak akvaryumlarının ısısı 24-28 derece arası olmalı. Genis bir pH derecesine uyum saglıyabılırler (pH 6.5 - 8.0). Bu balıklar akvaryumda 4-5 sene kadar yaşayabilirler, bu belki inanmayacaksınız ama doğadaki omürlerinden daha uzun bir süre. Yaşlandıkca renkleri donuklaşir ve sürü balığı olmayı bırakıp kendi hallerine çekilirler. Tetrazonlarin akvaryumlarında hem yuzmek için açık alanlar hemde sık bitkilendirilmis alanlar olmalıdır. Akvaryumları 60 cm''den küçük olmamalıdır. Erişkin tetrazonun boyu 7.5 cm''ye ulaşır. Onceden de belirttigim gibi pek coğu bir arada tutulmalıdır. Erkek tetrazonlar daha ince, boy olarak biraz daha kucuk, ve daha parlak renkli olurlar, ozellikle yüzgeçleri. Dişiler genellikle daha geniş (şişman) olurlar, bu üreme zamani daha belirginlesir. Genel karma akvaryumdada üreyebilecekleri halde, genelde yumurtaları kurtarmaniz mümkün olmadıgından tetrazonları üretmek için ayrı bir akvaryum kurulması daha iyi olur. 20-25cm''lik bir akvaryum iki erkek ve bir dişinin üremesi için uygundur. Akvaryumun dibini misket ile doşeyin vede birkaç ince sık yapraklı bitki koyun bu akvaryuma. Iyi beslenmiş ve üretmeye hazırlanmiş iki erkek ve bir dişiyi gece bu akvaryuma koyun ve ertesi gunun ilk ışıkları ile uremeye başlarlar. Eger üç-dort gunde üremezlerse erkek ve dişiyi ayrı tutup bir hafta sonra yine denemek olumlu sonuç verir. Uremeleri biterbitmez tetrazonlar yumurtalarını arayip yemeye başlarlar bu yüzden üreme tamamlanınca hemen balıkları akvaryumdan çıkartın. Bir disi 200 kadar yumurta yumurtlar. Yavrular 2 ila 3 gun arasinda yumurtadan çıkarlar, ve çıktıktan 24 veya 48 saat sonra yüzmeye başlarlar. Işte bu zaman beslenmelerine başlanabilir. Toz yavru balık yemini rahatlıkla yerler. Yavru akvaryumunda iki günde bir suyun yüzde 25ini aynı ısıda su ile degiştirmek hem suyun kalitesini korur hemde yavrular daha çabuk boy atarlar.

img

selo15

19 yıl 9 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam seamansoul;

Tetrazonlar son derece canlı ve hareketli sürü balıklarıdır. Aşırı hareketlilikleriyle Melek, Mozayik Gurami gibi sakin ve yavaş balıkları rahatsız edebilirler; barışçı karma akvaryumlar için uygun değildirler. Jack Dempsey, Ateş Ağız gibi sert mizaçlı Orta Amerika Çiklitleri için ise uygun bir arkadaş tür olabilirler. Sert yapraklı dayanıklı bitkilerin bulunduğu geniş akvaryumlar gerektirirler. Üretim için uyumlu bir çift seçmek gerekir.

Sana tetrazonlarla ilgili deneyimi olan arkadaşların bilgilerini kopyalıyorum umarım yardımcı olurum.

Sevgiler

Konular:

Tetrazon ve ışık

Arkadaşlar akvaryumunuzda tetrazonlarınız varsa ve bitkiniz yoksa bence ışık olayını minumum düzeye getirin.Yüksek ışık ve devamlı ışık bu balıkları strese sokuyor ve 2 gün içinde ölmelerine sebep oluyor

Sayıları çok olmalı

İlk akvaryumumda canlı doğuranlar ile birlikte 2 tane almıştım. Diğer balıklarımı çok rahatsız ettiler. Karma akvaryumda diğer balıkları rahatsız etmemeleri için en az 6-8 tane olmalı ve aç bırakılmamalılar, o zaman diğer balıklar ile ilgilenmiyorlar (aç kaldıkları zaman diğer balıkların yüzgeçleri ilk hedefleri oluyor). Sürü balığı olduklarından, grup halinde gezerek birbirlerini kovalamaları akvaryuma hareket katar, seyretmek çok keyiflidir. Akıntıyı severler(dış filtrenin musluğunun önüne sıralanmaları çok eğlencelidir). Saldırgan türler ile birlikte de beslenebilir. Şu anda 3 tane yeşil (gördüğüm kadarıyla en hareketlileri yeşiller), 2 tanesi gold olmak üzere 11 tane tetram var ve çiklitlerimle birlikte besliyorum. Hiç sorun çıkmıyor. Çok dayanıklıdırlar. Tavsiye ederim.

Parmak ısırıyo

Bende de tetrazon var melekte var. ama hiç birbirleriyle alakaları yok.Bi gün elimi akvaryumun içine soktum ve parmaklarımı ısırıyolar.denemenizi tavsiye ederim

kaplan gibi

ben yaklaşık bir yıldır tetrazon besliyorum. akvaryuma tetrazon koyduktan sonra ilk ihtiyaç duyduğum bir üretim akvaryumu oldu. akvaryumda velifera, platy, melek, kılıç gibi balıklarımda vardı. eğer canlı doğuranlarda varsa aynı akvaryumda yavru büyütmeyi unutun. iki aylık yavruları sırayla yediler. şimdi son olarak astronotlarla beraber besliyorum. sorunsuz keyifli bir ortam oluştu. bir iki çiklit türü daha koymayı düşünüyorum. unutmadan tabi artık canlı doğuran balık akvaryuma koymuyorum. tetrazonlar en güçlü ve en hareketli balıklar diyebilirim. bu aralar bitkilerimi yemeye başladılar. astronotlarla işbirliği yapıp yeni sürgünleri yiyorlar. şimdilik vazgeçmeyi düşünmüyorum. ama bitkilerimin canını yakmaya devam ederlerse fikrim değişebilir. size söyelemek istediğim en önemli şey benim gibi görüntüsü güzel bir akvaryumdan hoşlanıyorsanız. akıntılı ve büyük bir akvaryumda mükemmel bir görüntü yakalaya bilirsiniz. terazonlar yem artığı bırakmıyor camlar tertemiz ve yosunsuz kalabiliyor. tek zorluğu üretimi hiç kolay değil

tetralarda uyum

3 aydır tetrazon un var 6 adet 3 siyah çizgili gümüş, 3 ü beyaz çizgili kavuniçi, bir çok akvaryum sitesinde ve sera nın verdiği cd dekinin aksine akvaryumumda 3 kırmızı göz, 2 platy de var. ben uyum sorunu yaşamıyorum. herhalde dikkat edilmesi gereken husus akvaryumunuzun 70 cm az olmamalı ve bu karma türleri aynı anda akvaryuma koyarsanız daha iyi olabilir diye düşünüyorum

Birbirlerini kovalıyorlar...

Ben karma bir akvaryuma sahibim.2 tane tetrazon koydum. Ama bu balıklar sevimli oldukları kadarda vahşiler. Sürekli birbirlerini kovalıyorlar hiç durmadan. Fakat birbirlerine vurmuyorlar. Ayrıca 2 tane melek balığınıda vura vura öldürdüler

Sevimliliğine fazla aldanmayın...

tetrazon balığı sert bir balıktır, bunu peşinen söyleyeyim arkadaşlar...benim akvaryumculuğa başladığım zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam japonlarla bakmaya kalkıştığım bir türdü...kocaman japonlara vurduklarını görünce görünüşlerine aldanmamak gerektiğinin farkına vardım... hoş koca koca gözlü çok hızlı bir balık ama yanında fazla türün barınmasına izin vermiyor yani...birkaç tanesini birarada beslemek fikri bence iyi fakat bu balığın ne zaman ne yapacağıhiç belli olmaz birbirlerine bile saldırdıklarını söylüyorlar zaten diğer arkadaşlarda...en iyisi kendi türüne yakın diğer tetraların yanına koymak örneğin glass tetra, fantom kırmızı, ( gül)tetra gibi hem beslenme alışkanlıkları da birdir... ben acemi arkadaşlara genel bir besleme reçetesi sunayım bu arada: stick, granül, ve tablet olarak kuru, konserve ve canlı yem satılıyor mağazalarda... en iyisi karma yapın ben canlı yem veremiyorum balıklara ilke olarak eğer benim durumumda iseniz en iyisi kurutulmuş veya konserve (dondurulmuş)gammarus,dapnia, tubifex, artemia ve plankton verilebilir... çeşit olsun diye ölçüyü kaçırmamak koşuluyla (bir de akvaryum temizliği için) cğer, et, ıspanak, yumurta sarısı (haşlanmış ve ezilmiş olarak) ve kıyılmış marul verilebilir...her zaman söylediğim birşey var akvaryum asla uygun olmayan türler dışında bitkisiz olmamalı hele hele bir arkadaşında belirttiği gibi amazonsuz asla olmamalı, çizgili güzel görünüşlü bir balıktır, etkileyicidir ama bu hobistleri aldatmasın çok sert bir balık yukarıda belirttiğim gibi..

Hareketli balıklar

Tetrazonlar tam bir sürü balığıdır.Akvaryumda ne kadar çok olurlarsa o kadar güzel bir görüntü ortaya çıkarırlar.8-10 lu gruplar halinde bakıldığı zaman barışcıl karma akvaryumlarda hiç bir sorun çıkarmadan yaşayabilirler.Yemleme yaparken dikkat edilmesi gereken yemin akvaryumun ayrı ayrı uçlarına bırakılmasıdır.Çünkü tetrazonlar yemleri hızlı bir şekilde dalarak yedikleri için diğer balıklar rahatsız olabilirler.Tetrazonların diğer bir özelliğide yemleme bittikten sonra dibe düşen yemleride kolaylıkla bulmalarıdır.Çöpçülük görevleride var yani.

Tetrazone

Tetrazonlar bir sürü balığıdır ve genelde 5-6 tane olura İyidir hata mümkünse bu sayıyı dahada arttırabiliriz.eğer aynı boyda astronot veye pirana koyarsanız yaşayabilirler çünkü gayet seri ve sert balıklardır aynı zamanda melek lepistes türü balıklarada zara verebilirler vatoz,moli,çöpçü,kılıç gibi balıklarla iyi amlaşırlar ve zarar vermezler bulundukları ortama bitki koyulursa çok daha sağlıklı olurlar,hamileliğine dikkan edilmeli karınları çok şişmiyor hamilemi diye anlıyana kadar yumurtlayabilirler

Akıntıya karşı

Tetrazonlar akvaryum içerisinde kendilerine ayrılmış büyük boşlukları çok severler. Bu boşlukta akıntıya karşı yüzmek ve akıntıyla gelen yemleri birbirleriyle yarışarak yemek en sevdikleri iştir. Belki de akvaryumu onlara çekilir kılan da bu akıntıdır. Bu boş alanı sağlayabilmek için uzun saplı ince yapraklı bitkiler beslenmelidir. Mesala amazon adıyla tanınan bitki, tetrazonların yaşadığı ortamda yetiştirilebilecek en iyi bitki türüdür. Tetrazonlar, bitkilerin yeni çıkan sürgünlerini yedikleri için bu bitki sert yapraklarıyla en uygun bitkidir. Akvaryum içerisine tetrazonların sürü halinde gezmesini önleyecek ve onları gezinebilecekleri meydandan mahrum bırakacak büyük parça aksesuarlar koymamaya özen gösterilmelidir. Erkekleri burun ve yüzgeç kısımlarının dişilere göre daha kırmızı olmasıyla tanınırlar. Dişiler yumurtalarını kum üzerine bırakırlar (ben daha görmedim)

Adet Önemli

1-1.5 cm.Boylarında 8-10 tane alınacak tetrazonların ortama getireceği hareketlilik balıklar büyüdükçe artacaktır.Adet azalmadığı sürece her cins balikla uyum sağlarlar. Akvaryumun köşeleri dekoratif olarak da olsa doldurulmamalı boş bırakılmalıdır

Sürü balığı

Bu baligi satin alinirken dikkat edilmesi gereken bir nokta, bu baliklarin diger baliklara karsi saldirgan olabilecegidir. Aslinda mukemmel bir karma akvaryum baligi olan Tetrazon, bu baligin biolojisi hakkinda bilgisizlik yuzunden akvaryumlarinizdaki en problem balik olabilir. Bu balik hakkinda bilinmesi gereken ilk sey Tetrazon'un bir suru baligi oldugudur. Biolojisi dolayisiyla suru icinde guclu baliklar devamli daha zayif olanlara kimin daha guclu oldugunu hatirlatirlar. Kendi turlerinden balik bulamadiklarinda akvaryumda bulunan diger baliklara saldirirlar. Bu olayi en az 6 veya 8 Tetrazon bir arada satin alarak cok kolay birsekilde onleyebilirsiniz. Hem bu muhtesem baliklarin dogada nasil yasadigini gorursunuz, hemde birbirleri ile ugrasicaklarindan akvaryumlarinizdaki diger baliklari rahat birakacaklardir.

Tetrazonlarda Beslenme Çok Önemli

Akvaryumumda 18 adet tetrazon beslemekteyim . Karma bir akvaryum olmadığı için son derece uyumlu geçinen tetrazonlara sahibim . Eğer balıklarınızla bir arkadaş olmak , onların sizden korkmamasını sağlamak istiyorsanız onlara en iyi yaklaşım gösterebilmeniz yemleme sayesinde olur . İlk olarak tetrazonlarımı kuru yem ile ayda 1 kezde canlı yem ile besliyordum . Daha sonraları haşlanmış tavuk etini denedim ve zamanla çok hoşlandılar . Tavuk etini 4-5 cm uzunluğunda tırnaklarınızla saç teli kalınlığında parçalayarak verin .Sabah ve aksam olmak üzere yemleme yapın . Sabah kuru yem , aksamları ise tavuk eti (taze olmalı ki sert olmasın)verin. 1 ay içerisinde balıklarınızdaki büyümeyi fark edeceksinzi .Tavuk eti aynı zamanda balıklarınızı tam bir sert balık haline getirir . Parmağınızı suya soktuğunuzda parmağınıza vurur . Böylece eve gelen çocukların parmaklarını akvaryuma daldırmaları ile çekmeleri va akvaryumdan uzaklaşmaları sağlanır

Hareket kaynağısatın alırken 70 litrelik akvaryum için 16 adet 1,5-2cm boylarında satın alın.Şuan piyasada yeşil ve albinoda var istediğinizi alabilirsiniz aynı anda akvaryuma koyduğunuzda sorun yaşamıyorlar.Ama daha sonra aldıklarınızda sorun yaşayabilirsiniz.çok dayanıklılar 6-6,5 ph su sertliğiyle cok iyi yaşıyorlar ısı 23/24C ve berrak bir su gerekiyor.Doğal yaşam alanlarında gece ve gündüz ısı farkı yaklaşık 10C olduğundan mantara karşı son derece dirençliler.Kuru yemle çok rahat beslenebilirler,haftada bir iki kez canlı yem vermek iyi olur aç kalırlarsa akvaryumdaki bitkiler (bunu kimse istemez)onlara yem olabilir.Doyduklarında (doyarlarsa tabi)bitjkilere dokunmuyorlar.Yemleme sırasında tam bir savaş var,yüzünüze su sıçratacak kadar deliriyorlar.Bir iki kez denemeyle elinizden rahatça yem yiyebilirler ki bu çok zevkli oluyor ayrıca sizden korkmamayı öğrenmiş oluyorlar. ben sadece Barbus bakıyorum çok eğlenceliler kesinlikle tek tür olarak tavsiye ederim

Tecrübe gerektirir

Bu balıklar 4-5 senelik bir tecrübe gerektirir.45 litrelik akvaryuma 6-7 taneden fazla koymayın ve akvaryumunuzun içini kaleler,büyük nazar boncukları ve bitkilerle süslemenizi tavsiye ederim.Oralara sığındıklarında özellikle geceleyin hepsinin gizlendiğini görebiliriz.Akvaryumunuz 40 litreden küçükse almayın dışarı atlarlar.

Çiklitlere neşeli bir arkadaş

Oldukça sevimli ve hareketli olan bu balılkarı sarı prenses ve yunus ciklitlerimle 100 litrelik akvaryumumda sorunsuz bir biçimde besliyorum. önemli olan bu balkların en az 5-6 tanesinin sürü oluşturmalari için bir arada bulunması ve akvaryumum geniş olması. Ayrıca bu balıklaz zemini dikkatlice tarayıp bütün artık yemleri temizliyolar.herkese iyi seyirler.

Lepistesle olmuyor; en iyi dost rasboralar

Kırmızı burunları, pembe-yavruağzı üstüne koyu mor çizgileriyle akvaryumda çok hoş duran bu türün sürü balığı olması akvaryum bakımına biraz daha özen gösterilmesi demek. Akvaryumumda kendi gibi sürü balıkları ile bakıldığında sorun çıkarmazken Lepisteslerle bakıldığında bazı sorunlar ortaya çıktığını farkettim. İlki yetişkin boya ulaşamamış olan Lepisteslerin kuyruklarının tırtıklamaları, yeni doğan lepistes yavrularını da mideye indirmeleri. Dişi lepisteslere dokunmazken erkek lepisteslerin göz alıcı kuyruklarını parça pinçik ediyorlar. Tetrazonlarla sorunsuzca bakılabilen türlere gelince, her biri en az 10'lu sürü olmak üzere başta Rasbora heteramorpha (rasbora), Hyphessobrycon erythrostigma (kırmızı tetra), Paracheirodon axelrodi (kardinal tetra) ve bulabilirseniz Tanichthys albonubes (?).

Hamuda kalkarlarsa

Hemen hemen kimse tarafinda sevilmeyen bir davranişları da baş aşağı hareketsiz durmalarıdır.Bu akrobasi meraklarından değil yemlemeden dolayı hazımsızlık çekmelerindendir.Uygun ortamda sık sık yumurtalandıklarıda dusunulurse yemleme mutelıf ve mucadele ederek kazanacakları gıbı aralıklarla olmalıdır.Hızlı yuzen ve yem kapan turlerle bır arada beslenırlerse az yemlenmelerı saglanabılır.

Üremedeki davranışlar degişiklikler

erkek tetrazonların üremem zamanlarındaki renkleri dişi balıga oranla çok büyük farklar gösteriyor kuyruklrının ucları kızarmaya başlıyor dişi balıklarda bu yok eş ayrımı ancak böyle başka fark yok uyumlu eş sürekli 2 li gezmek istiyor diger tetrazonları yanına istemiyor halbuki bu balıklar sürekli toplu geziyor şu anda 6 tane balıktan 2 eş balıgım var çok hareketli ve gezginbalıklar biraz profesyonellik istiyor birazda şans herkese bu balıgı üretin ben çok keyif alıyorum bide yumurtalarını yedirmemeyi başarırsanız degmeyin keyfinize..

Deneyim şart...

Tetrazon balıklarının üretilmesinde kullanı-lacak akvaryum boyutu minimum 50 cm olmalı-dır.Daha küçük akvaryumlarla başarılı olmak çok zor oluyor.Benim üretimlerimde kullandı- ğım akvaryum boyutları 50X30X35 cm ebadında ve 4 adettir.Bu dört akvaryumun tabanlarını tercihan siyah renkli (bulunamaz ise koyu renkli) cam bilyalarla tek sıra olarak kaplı- yorum.Bu sayede bilyaların arasında balıkla- rın giremediği ancak yumurtaların kolayca gi- rebileceği delikler olşuyor.Akvaruma hava ile çalışan bir sünger filtre takılması ye-terli oluyor.Suyun yüksekliğini cam bilyalar-dan sonra 20 cm den yüksek olmayacak şekilde yarısı balıkların yaşadığı akvaryumdan kalan yarısı ise dinlendirilmiş çeşme suyundan ta- mamlayarak ayarlıyorum.Bu ölçülerdeki kuluç-ka akvaryumları için 50 dmla metilen mavisi damlatarak filtreyi kuvvetli şekilde çalış-tırdıktan sora güvenilir bir derece ve kaliteli bir termostatlı ısıtıcı kullanarak en az iki gün suyun ısısının 27 derecede kalmasını takip ediyorum.Su ısısının stabil olmasından sonra akvaryumu loş ışık alması için kağıla kaplıyorum.Kuluçka akvaryum-larının ortalarına başka bir kapta steril edilmiş tercihan iğne yapraklı yüzen bitki-lerden koymak balıkların yumurtlayacağı ve kendilerini daha güvende hissedecekleri bir ortam sağlamış oluyor.Bütün bu şartlar yeri-ne getirildikten sonra birinden ayrı olarak beslediğim erkek vedişi balıklardan önce dişi tetrazonu kuluçka akvaryumuna alarak ortama alışmasını bekliyorum.Eğer dişi balık üremeye hazır ise erkek balığı bir gün sonra ve akşam karanlığında kuluçka akvaryumuna a-lıyorum.Üretimde kullanılan balıkların ku-luçka akvaryumlarına alınması için yakalan-masına çok dikkat edilmeli ve balıklar hır-palanmamalılar.Erkek balığın kuluçka akvar-yumuna alınmasının sabahı eğer balıklar ha-zır ise üreme faliyeti başlar.Erkek ve dişi sanki bir şeyi paylaşamıyormuş gibi birbir-lerinin etrafında dönerek ve birbirlerini burunlarıyla dürterekbir müddet yüzerler. Daha sonra dişi akvaryuma konulan bitkilerin arasında gezinir ve erkeğin yaklaşmasına izin verir.Erkek ve dişi bir müddet bu şekilde bitkilerin arasında yüzdükten sonra erkek dişinin karnına hafif burun darbeleri yapar dişi balık bazen kaçar bazen de bu darbelere izin verir.Bu safhalardan sonra erkek balık dişisinin yanında yüzerek adeta ona sarılarak hafif bir titreme ve sürtün-meyle dişiyi sıkıştırır.Dişi balık bu sayede yumurtlar erkekte yumurtaları döller.Dölle-nen yumurtalar sudan ağır oldukları için di-be doğru inerler ve dipteki cam bilyelerin arasına girerler.Tetrazon balıkları kendi yumurtalarına karşı çok iştahlıdır.Ayrıca iyi beslenmemiş ve üremede efor sarfetmiş balıklar daha yumurtalar dibe inmeden onları bulup yemek için adeta yarışırlar.Üreticinin bunu unutmaması ve balıkları üreme bitene kadar takip etmesi gerekir.Üremenin bittiği balıklarn sanki dinleniyormuş gibi hare-ketsice durmalarından anlaşılır ve zaman geçirmeden balıklar akvaryumdan alınır.Ben üretimden çıkmış dişi balığı diğer hazır dişilerin yanına değil diğer bir boş besleme akvaryumuna alıyorum.Erkek balığı ise bir veya iki günlük sıkı beslenmeden sora diğer kuluçka akvaryumunda hazır bekleyen diğer dişinin yanına alıyorum.Yani aynı erkek dört tane dişi balıkla çiftleşiyor.Yumurtalar 27 derecelik ısı ortamında 3-4 gün içinde çatlıyor ve şeffaf olan larvalar ani ve kısa fırlamalarla bilyalar aranında yüzmeye baş-lıyor.Larvalar ikici günlerinde bitkilere vs. yerlere tutunarak 2-3 gün kadar vitellüs keselerindeki besinlerle yaşıyorlar.Bu döne-mi müteakip katı pişirilip ezilmiş yumurta sarısı suda eriyik hale getirilerek ve ince tülbentten sıkmadan süzülerek günde en çok 3 çay kaşığı kadar suya karıştırılan eriyikle yavrular besleniyor.Yavruların yem aldıkları karınlarının yumurta sarısı renginde olma-sıyla anlaşılıyor.Bu dönemde yavrulara yu-murta sarısının hep taze verimesi gere-kiyor.Ayrıca enfizuar kültürü yapıp suya damlalıkla vermek ve haşlanmış ıspanak suyu soğutulduktan sora yine taze ve damlalıkla vermek beslemeyi önemli ölçüde destekli-yor.Yavrulara 3. haftadan sonra çok ezilerek ve elenerek hazırlanmış toz yemlerden vermek yeterli beslenmeyi sağlıyor. Yavruların beslenmesinde az ve sık besleme ile su ısısı ve temizliği başarıyı arttırıyor.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ