Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yardım edermisiniz:((((herşeyi tamam ama yem yememeye başladı
merhaba :(( 1,5 yaşında 15 cm kabuk boyunda kapluşum akvaryum ısıtıcı filtre uv lamba kuru alanı lambası herşeyi tamam hiç eksiği yok,arada çıkarıp gezdiriyorum çok hareketli ve iştahlıydı ama 4-5 gündür yemiyor hiçbirşey akvaryuma yaklaşınca çırpınıyor elime uzanıyor ama yemi uzatınca yemiyor, bu sefer suya atıyorum yemi yemi ona bile yaklaşmıyor,sera raffy karides kullanıyordum devamlı,arada meyve veriyordum serayı yemeyince yemini değişeyim dedim ama yeni aldığım yemleride yemiyor akşama kadar kuru alan üzerinde oturuyor gözlerinde görünümünde kabuğunda bi sorun yok neden yemiyor acaba ne yapabilirim çok üzülüyorum acaba tek olmasından dolayı olabilirmi eşmi alsam yada dışarı çıkarıp gezdirmemimi istiyor anlayamdımki ne yapsam yemiyor bu linkte resmi var önceden eklemiştim http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=67051
bence bi veterinere baktır
Hastalık başlagıcı olabilir, iştahsızlık, kuru bölgede çok kalma iyi birşey değil. Hangi hastalık olduğunu söylemek bile güç, doğru düzgün bildiğimiz hastalık sayısı ne kadar ki, mesela yaralanmış kaplumbağalar da sürekli kuru bölgede kalma eğilimi gösteriyor, üşütmüş olanlar da, bir problem varken bir çeşit enerji depolama yönetemi diye fikir yürütüyorum. Fakat hemen moralininiz bozmayın, öyleyse bile daha çok başında olmalı. Yem olarak Sera raffy p deneyin bir de, bunu seviyor hepsi. Sadece yem seçme bile olabilir ki kaplumbağalarda oluyor sık sık. Tabi tedbiri elden bırakmamak lazım, direnci artsın su sıcaklığını kısa bir süre için 30`a yükseltin, kuru bölge sıcaklığı 33-35 derece arası olsun her zaman. Haşlanmış, yağsız, tuzsuz tavuk göğsü ve haşlanmış yumurta beyazı iştah açıcı, bunları yiyebilir, yerse vitamin de ekleyin yemine. Tabi bunlar her zaman verilecek şeyler değil, bir toparlansın beslenme diyetinizi tekrar bir gözden geçirelim, artık büyümüş. Sera`nın iştah açıcı bir ilacı vardı, denemekte fayda var, hiçbir şey yapamadan beklemek çok üzücü olmalı :( Eş veya dışarı çıkmayı istemek yüzünden değildir. Acil şifa ve iştah diliyorum..
ben 1,5 senedir kaplumbağama bakıyorum,anlayan bi veteriner bulsam zaten götürücem hemen tşk pınar1112,gerçekten hiçbişey yapamadan beklemek çok kötü:( evet sıcaklığını artırdım 29 a ozamanda su çok sıcak gibi geldi bana,alıştığı 27-28 dereceydi düşürdüm tekrar 27 ye sera raffy p yi deniycem inşallah işe yarar,kaç gündür günde toplam 8-9 karides anca yiyor, ben yaklaşınca çırpınıyor yemi uzatınca yemiyor ne istediğini bi anlayabilsem:((
Yeme ilgisi olması aslında çok iyi, dileyelim sadece yem seçiyor olsun, acaba niye yemiyor, yemek isteyip de yiyemiyor mu acaba, bir inceleyin yarası falan mı var, dışkısı nasıl, biraz kıvırcık verin kabız olabilir mi, bir sıkıntısı var ama ne?? Sıcakta bağışıklık sistmeleri daha iyi çalışırmış, bu yüzden sıcaklığı biraz yükseltmek genel bir önlem.
Sebze veya da meyve vermeyi deneyin.Çünkü 1.5 yaşındaki bir kaplumbağayı sadece karidesle ya da çubuk yemle beslemek doğru değil.
arada meyve veriyorum ,yeşillik çok zorladım daha öncelerdede ama yemiyor şimdilik günde tek sefer akşam yemeye başladı,9-10 adet sera dan yiyor akşama kadar kayasının üstünde uyuyor inceledim kabuğunda altında bi yara mantar vs. hiçbirşey yok kıvırcık yemiyor dışkısınıda göremedim hiç acaba kabızmı bilemiyorum bi anlayabilsem ne istediğini
Pınarın dediği yemleri bi seferlik deneyip hayvanın tutumuna bakın bence de... Mesela ben arada benimkilere çiğ et veriyorum... En son dün kurban etinin ciğerinden verdim deli gibi saldırdılar :) Seviyolar bu et işini ama ayda yılda bir vermek lazım... siz de bi deneyin bakalım napıcak???