Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Filtre Problemi :( Ve Mantar
Filtrem sonunda geldi ama pek istediğim gibi değil :( Arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım.ATMAN At-F302 Biraz geç oldu ama kullanan varmı? Nasıl çalışır bu filtre? Kullanma klavuzu gibi birşeyde yok içinde.Yanlış bişey yapmak istemiyorum.
PAKETİN İÇİNDEN BUNLAR ÇIKTI:
İçinden bir hortumla,plastik çubuklar çıktı.Bunlar ne işe yarar?
Nasıl kullanıcam ben bu filtreyi =D
Bide boynunun üst kısmında beyaz bişey çıktı.Nerdeyse 1 haftadır var :S Mantar olmasından şüpheleniyorum.Onunda resimlerini çektim.
Fotoğraflar çok net değil ama yinede anlaşılıyor .
Al bendende o kadar aynısından bende aldım hatta o küçük siyah şeylerden bende çıkmadı kullanma talimatıda yok içinde.Nasıl kullanılacagını bilmiyodum.Fişe taktım koydum akvaryuma ama temizlemiyo işe yaramıyo.Daha doğrusu sanırım ben kullanmasını bilmiyorum.Bide eksik malzeme gönderdikleri için aldığım siteyi kınıyorum.Ayıp ya.Bi daha alışveriş yapmıyacam o siteden.
Filtrenizi şu ikinci fotoğraftaki haliyle tamamen su içine yerleştirip kullanmalısınız. Diğer incik boncuk parçalar suya hava versin diye, kullanmanız şart değil kaplumbağa akvaryumlarında. İçindeki siyah sünger sanırım, filtreyi akvaryuma takmadan önce parçalarını ayırıp içini dışını, süngerini sadece musluk suyuyla yıkayın. Ama bundan sonraki filtre temizliklerinde süngeri mutlaka akvaryumdan aldığınız suyla yıkamalısınız, filtrenin kendisini ise musluk altında yıkabilirsiniz, ızgaraları temizlemek için eski bir fırça ayarlayın, çok pislik tutuyor filtredeki tüm boşluklar. Artık kaç parçaya ayrılıyorsa içindeki mıknatıs, pervane, mil ne varsa ayırıp temizlemek lazım, saç dolanmış olurdu bizim eski iç filtrenin miline hep, çok mu kafamı sokuyorum ben bu akvaryumun içine ne :D Filtreyi ve süngerini yıkadıktan sonra işte tamamen su içinde kalacak şekilde, ister yatay ister dikey olarak (su seviyenize bağlı olarak) akvaryumun uzun kenarını görecek şekilde yerleştirin, maksat suyun sirkülasyonu maksimum olsun. Hiçbir zaman motor kısmı suyun dışındayken fişe takılı bırakmayın. Isıtıcıyı da filtrenin giriş yada çıkış bölümlerinin önüne gelecek şekilde yerleştirmeniz ideali. Akılma ilk kez filtre aldığım zamanki halim geldi, içinden çıkan ıvırı zıvıryla pek bi komplike birşey gibi görünmüştü:), gayet haklı bir soru bence :) Mantar mı, yoksa daha basit ve geçici bir sorun mu anlamak için hem çok net fotoğraflar olmalı, hem iyi bir gözlemle bize ayrıntılı tarif etmelisiniz bu lekeyi. Forumdaki arama motoruna mantar yazıp tüm yazıları okuyup fotoğraflara bakarak başlayabilirsiniz. Mantarsa eğer böyle kabuktan ayrı bir doku gibi, kazısanız kazınacak gibi, ilerledikçe yumuşak, kötü kokulu bir oluşum olurmuş.
Yalnız bir de şu var ben neredeyse 1 yıldır o süngeri akvaryumdan aldığım suyla yıkamıyorum :) Bi zararını görmedim daha ama doğru olan buymuş hani ileride üşenirsen diye diyorum :) Bu hafta 3 günlüğüne şehir dışındaydım. Akvaryumun suyu ben yokken azalmış ve motor bölümü su dışında kalmış. Meğersem suyun dışında havayıda çekebiliyomuş ordan. Ben o ek boru olmayınca hava çekmiyo zannediyordum. Valla akvaryumun içine sabun döktüler sandım :) Her taraf köpük köpüktü :)
Monti, o ufak aparatlara pek de gerek yok aslında. Kutusunun üzerindeki şekli ile yerleştirip çalıştırman yeterliydi. Bir ihtimal bir süre susuz çalıştırmış olman geliyor aklıma. O vakit motoru yanabilir ve ses gelsede çalışmaz. Sen yine de tamamen söküp tak istersen bir kez. Eminim nasıl çalıştığını içini açınca anlarsın. Bu arada sitenin adını yazarsan biz de kınamış oluruz
Herkese çok teşekkür ederim :) Gayet güzel çalışıyor filtre, limonda çok mutlu gözüküyor :D Galiba mantar değil,kazınmıyor,kötüde kokmuyor.Yumuşamamışta. Kabuk değiştireceğini tahmin ediyorum =) Çünkü beyazlık kabuğunun kenar bölgelerinde oluşmuş sadece,beyazlık olan kısımlarda kopucakmış gibi duruyor.Daha önce deride değiştirmişti.Bu biraz daha faklı bir olay galiba :)
söktüm filitreyi iyice yıkadım bisüre parçaları iyice havalandırdım şimdi çalışıyo.Hepsi burda.com sitesinden aldım insan kullanma kılavuzuda yollar dimi hemde eksik aparat yolluyolar.Kınıyorum.Bidaha asla alışveriş yapmıyacam ordan.
Selam arkadaşlar bendede aynı filtre var yeni aldım.Kurulumunu akvaryumcu yaptı.Ama filtre kesik kesik üflüyo bu normal mi?İlk taktığımdada sadece üflüyo sonra kesik kesik kabarcıklar çıkıyor.Acaba bir sorun var mıdır?
Havayı emdiği 4 cü resimde görülen hortumun ucu tamamen su dışındamı?
Artık kimseye tavsiye etmiyorum,gerçekten hiç iyi temizlemiyor. Bu arada o plastik parçalar kaplumbağa akvaryumunda gerekli değilmiş,ama okuduğum bir yazıda suyun havalanmasınında çok önemli olduğu yazıyor.Onlarıda kullanmak istiyorum.Nasıl kullanacağım o parçaları?