kuslarımın 19 günlük yavrusu war fakat son 2 gundur dişi ve erkek kus bırbırlerine tahammul edemez oldular bırbırlerine zarar wermeye basladılar.. eskıden yuvada yavru ile beraber 2 si uyurken artık biri girince diğerini sokmuyor ve artık yavruyu tek tek beslemeye basladılar.. okadar sıddetli kavga ediyolarki dişi olan erkek kusun ayagını ısırıp kanatmıs... eskıden cok ıyı anlasırlardı noldu anlayamadım.. erkek kusu ayırmayı dusunuyorum fakat yavruyu ayırma zamanı gelınce erkek kusu tekrar dişi kusla aynı kafese koymalımıyım bilmiyorum...cok uzuluyorum bu hallerine neden bole oldular anlam weremedim....
erkeği ayırırsan sorun olmaz dişi bakar yavruya hele tek yavruysa çok rahat bakar kuşlar yavrular varken çokstresli olabiliyo yavru yuvadan çıkınca erkeği bi süre sonra koyarsın yine
bu durum bütün kuslarda görülen normal bi durumdur. disi kusun yeni yumurtalar yapacağı için erkek kusa ve daha sonra da yavrulara tamammül edemez seviyeye gelecektir. erkeğine verdiği zararı bi süre sonra yavrulara da verecektir. biçok kez yavrularının kafatasını parçalayan disiye sahit oldum. tek yapman gereken yavrular yem kıracak büyüklüğe ulastılarsa erkek ile bilikte yaruları baska kafese almak, yem kıracak büyüklüğe ulasmadılarsa erkek ile yavruları o kafeste yuva içinde bırakıp disiyi baska kafese almaktır. baska caresi yoktur...
cok tesekkur ederim.. inanin cok uzulmustum ama simdi içim biraz daha rahatladı.. tekrar tekrar tesekkur ederim...
katılıyorum hepinize.. erkek yeniden çifleşmek istemiş olabilir dişi istememiştir.. benimkiler ondana kavga edio ara sıra :) bunlar tuzu biberi xD ama seninkiler çok abartmış yaww :) kolay gelsin erkeği ayır bencede :)