kuşumu 2 gün önce yıkadım ve üşüttü grip oldu.. dün kuşu aldığım yere gidip ilaç istedim fakat birşeyi yok kuş iyi dediler.yalpalayarak yürüyo uçamıyo başını yere koymuş tüylerini de kabartmış kafesin dibine çökmüş..can mı çekişiyo acaba? bu normal olmasa gerek?(yapılacak ilk yardım önerisi olan varmı?)
Öncelikle Merhaba; Kardesım Birincisi Kuşunun Yaşı Kaç Acaba Yanı Belkide Başka Hastalıkla Alakası Olabılır...Yıkadıktan Sonra Serin Yerde Veya Ceyranlı Bır Yerde Kaldı Mı ?
kuşunuzu götürdüğünüz anlaşılan pek ilgilenmemiş..yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kuşunuz üşütmüş.evde yapabileceğiniz pek fazla bir şey yok.onu sıcak tutmaya çalışın.kafesinin etrafını havluyla sarabilirsiniz.ama eğer üşütme ilerlemişse,günün büyük bölümünü kafesin tabanında tüylerini kabartmış gözleri kapalı duruyorsa,yem yemiyorsa, zaman kaybetmeden veterinere gitmelisiniz..
gecmis olsun. kafesin dibini, yemlikleri ve sulukları iyice dezenfekte et, yeşillik yedirmeyi kes, kafesi her zaman sabit sıcaklıkta cereyandan uzak bir yerde muhafaza et, kafesindibine yarım parmaktan az büyüklükte ekmek içi bırak, suluguna avisol vb. soğuk algınlığı ilaçlarından ekle. simdilik yapabileceklerin bu kadar gelismelerden haberdar edersen yardımcı olmaya calısırız...
benim sana önerim kusu cereyana almayan sıcak bır ortama koy ayrıca kusun kafesı alcakta mı?eger alcakta veya yerdeyse yukarı cukar.bı de yası kac kusunn belkı yaslılıktan kaynaklanan baska bır hastalıktır.ayrıca suyuna ilaclar koyabılırsın