Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Akvaryum,Kış Uykusu

Kaplumbağam 3,5 cm.35 gr.Isıtıcısı,kuru alanı,kuru alan lambası var.Filtreyide sipariş ettim.Ne yazıkki akvaryumu suyunu değiştirdiğim sırada kırıldı :( İdareten plastik büyükçe bir leğen aldım orada bakıyorum. Zaten önceki akvaryumuda çok küçüktü.Değiştirmeyi düşünüyordum.Hazır akvaryumları kullanışlı bulmuyorum.Fiyat olarakta oldukça abartılı.Gerçekten işini iyi yapan Altunizade,Kadıköy,Üsküdar civarlarında bana yardımcı olabilecek bir akvaryumcu yada camcı bilen varmı? En kısa zamanda o leğenden kurtulması lazım.Bayağı bir araştırdım ama hiçbir camcı anlamadı beni :D Son bir haftadır çok durgun,ısıtıcısı 28 derecede,bitkisel yem,kalsiyum ilaçları,kıyma,karides,vitamin veriyorum.Beslenmesi konusunda bir problem olduğunu sanmıyorum.İştahında da kesilme yok.Leğende küçük bir kaya var.Lambasını yaktığımda sürekli gözlerini kapatıyor.Kayanın altına girip,elleriyle gözlerini örtüyor.Dediğim gibi akvaryumda olmadığı için idareden yamuk yumuk 2 kaya aldım.Üstüne çıkınca rahat edemiyor.Sürekli suyun içinde uyku pozisyonunda.Kayanın altından hiç çıkmıyor,gözler hep kapalı. Yem saati geldiğinde dürtüyorum uyanıyor yemi yiyip tekrar yatıyor :D Kış uykusuna yatmaya mı çalışıyor hiç anlamış değilim :S Napmalıyım?

img

nil92

16 yıl 4 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Suyu 28 derece ve temizse ha akvaryum ha leğen :) bu geçici durumda yerini yadırgamış olabilir diye düşünüyorum. Eğer bir hastalığı varsa ilk iş su ısınını yükseltmek olabilir, bir iki gün 30 dereceye çıkarıp kontrol edin suyunu temiz tutun ama ısısına dikkat ederek değişim yapın, yemek de yiyorsa pek endişeye gerek yok gibi görünüyor.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim :)

img

nil92

16 yıl 4 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ikinci el ilanlarını takip edip iyi bir akvaryumu ucuza alabilirsin. Ben Dış filtre ile birlikte 120 lira civarına almıştım 100 x 40 x 40 gibi bir akvaryumu. Dış filtrenin tek fiyatı zaten sıfır olarak 120 liraydı. Lambanın watt`ı yüksek geliyor olabilir. 40W ampul 20 cm kadar yukarıdan makuldür.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ