Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
soyulan derilerini temizliyorum
merhabalar benim iki tane kapluşum var birini alalı 2 sene diğerini ise 1.5 sene oluyor.onlara bir leğende bakıyorum.Güneşin olduğu vakitler sürekli sabahları öğlenlere kadar güneş ışığı alıyorlar bu yüzden ilk aldığımda kabukları yumuşaktı şimdi ise oldukça sert bir kere onları ölümden döndürdüm ikiside birbirlerinden etkilendikleri için ikisi birden 15 günü geçik yem yememişlerdi anladım ki ısıtıcılarının olmamasından akciğerlerini üşütmüşler ve hemen ısıtıcı aldım hemen yem yemeğe başladılar tabi.Bir keresindede dediğim gibi birbirinden etkilendiklerinden ikisinin de gözleri şişti açılmadı kapandı ve internette okudum teramisin aldım fakat ayrıntılı okumadığımdan teramisini bol bol sürdüm bu yüzden ilk başta biri açık olan gözleriden zamanla ikiside kapandı ardından son umut gentagutu denedim ve iyileştiler.İyileşmeden önce gözlerini biraz açmışlardı ve beyaz perdemsi bişey vardı onu bi bezle aldım ve ondan sonra görmeye başladılar.İkiside gayet iyi.Midelerine çook düşkünler.Bu yüzden beni görür görmez sevgiden değil yemden hareketleniyorlar.Biraz uzun yazdım ama Benim sormak istediğim ben onların soyulan etlerini kürdanla canlarını yakmadan temizliyorum bu bende artık alışkanlık oldu.Yoksa suyun içinde etleri zaten kendileri yiyiyor ben bu alışkanlıktan vazgeçmelimiyim yoksa yine devam mı etmeliyim şimdiden teşekkürler...
Birbirlerinden etkilenip gözleri kapndı demek ki?? Yani hastalıktan değil biri baktı öbürünün gözü kapanmış benimkilerde kapansın dedi?? :) Gözlerindeki beyaz tülü alman yanlış olmuş elvan çünkü zaten ilaçlar bir yerden sonra zaten o zarı yavaş yavaş yok etmeye çalışıyor... Gerek deri değişimi gerek kabuk değişimi sırasında bizim müdahale etmememiz daha doğru. Eğer sürünebilecekleri bir kayan varsa onlar bu işlerini kendileri halletsinler bence ,yanlış bişey yapıp canlarını yakma bir de hayvanlarının...
Böyle bir müdahale yapmayın, kendi kendine değiştirsinler derilerini. Suyun üstünde yüzen deri parçalarını tül kepçeyle toplayabilirsiniz. Forumu iyice bir okuyarak eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.
formu iyice okudum ve ondan sonra zaten üye oldum da biz tayinci olduğumuz için akvaryum alamıyoruz.Şimdilik dediğim gibi kışın kaloriferin üstünde sıcacık oluyor suları ve onların neredeyse tüm ihtiyaçlarını yürüyüş olsun , çeşitli yem olsun helede sevgi olsun karşılıyorum fazlasıylada işte ben alırken bu akvaryum meselesini düşünemedim çünkü aldığım yerde inanın benim baktığımdan daha kötü bakılıyordu , bir kere su seviyesi koydukları taşların bile altındaydı ve ölüm fanusu diye tabir ettiğimiz o küçücük şeyin içindeydi acıyarak aldım yani ama en ve en kısa zamanda taşınsakta bir akvaryum alacağım cevap yazdığınız içinde teşekkürler
Leğen yada çok geniş plastik bir kabı kuru bölge, üstüne bir lamba, hatta plastiğe çok temas etmeyecek şekilde ayarladıktan sonra ısıtıcı da takarak bir süreliğine daha sağlıklı bir ortam olarak hazırlayabilirsiniz. Deryailesezer`in tatil için kurdukları sistemi görmüş müydünüz? Özellikle ısıtıcı takmanız çok iyi olur, kalorifer söndüğünde birden su sıcaklığının düşmesi oldukça riskli.