Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Arkadaşlar lütfen araştırmadan almayın!!
Yaklaşık 1 yıldır bu formları okuyorum sorular hep aynı hatalar hep aynı.Övünmek için yazmıyorum bunları ama lütfen herkes okusun ve artık bir dur diyelim.Bir gün petshopa girdim okadar tatlı duruyorlardı k minicik yemyeşil hemen görevli geldi ve anlatmaya başladı şöle yaşar böyle beslenir diye resmen satmaya çalıştı.Teşekkür ederim ben sonra uğrarım dedim ve çıktım ordaneve geldim hemen internetten araştırmaya başladım gerçekten bakımı zordu ve bir çok tefarruat gerekiyordu tam 1 ay araştırdım ve almaya karar verdim.Gittim petshopa akvaryumunu aldım içine cam kestirmek istediğimi söyledim (kuru alanı için) sonra dış filitremi aldım adam hayretler içinde kaldı bukadar şeye gerek yok a burdada yaşarlar diye plastik kabı gösterdi bende ona internetten araştırmasını söledim:)) internetten de yemlerini ısıtıcısını vitaminini aldım herşeyi kurduk en son gidip kaplumbağamı yani tosunu aldım. Ve inanın hala günümün 1 saati yine bunları okumakla geçiriyorum büyüyene kadar şimdi 10.5 cm hiç bir sağlık problemiyle karşılaştım gayette sağlıklı ve mutlu öğlenleri sırf güneşlendirmek için iş yerinden eve geliyorum. Lütfen diyorum almak istediğiniz hayvanın yaşam koşullarını araştırmadan almayın yada mekanını hazırlamadan. Çok konuştum galiba ama umarım bunu okuyanlara bir fikir vermiş olurum bu illa su kaplumbağaları için değil her türlü hayvan için söylüyorum.Çünkü onlar tamamen bize muhtaç yeni doğmuş bir bebek gibi düşünün ve hayatları boyuda hep böyleler.
Hoşgeldiniz whitegull :)
Hoşgeldiniz.:)Keyifli paylaşımlar dilerim.Keşke herkes sizin gibi bilinçli olsa...Bence hayvan dükkanlarından almak yerine "eğer çok istiyorsak" bakılamayan ve atılmak istenen bir kaplumbağayı sahiplenmek daha doğru olur.
hoşbulduk pinar1112 bundan sonra hep beraberiz inşallah:)) ayrıca phus size şiddetle katılıyorum. Hatta yakın zamanlarda barınağa gittim köpek beslemeyi düşünüyorum inanın içim parçalandı okadar üzüldüm ki bakalım oradan bir köpek sahibi olmak istiyorum ama biraz daha zaman var tabiki önce koşulları hazırlamak lazım:))
Aramıza hoşgeldin...