Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

KAPLUMBAĞALARIM HASTA MI???

Merhaba Arkadaşlar

Kaplumbağalarımın kabuklarının renkleri gitgide açık yeşile döndü.Sizce bu mantar olabilir mi?Yoksa bebeklikten ergenliğe geçerken olağan bir şey midir?Ayrıca kaplumbağalarımın birisinin yanağı şişti.Nasıl oldu bilmiyorum.Kısa süre önce de deri değiştirdiler.Yardımcı olursanız sevirim.

***Kaplumbağalarımı akvaryumda bakıyorum.Akvaryumda su ısıtıcı(28 derecede sabit), su filtresi ve UVB lamba var.Kaplumbağaları Sanyu stick yem, Sera gammarus karışımı ve yeşillikle besliyorum.Yemlerini gayet güzel yiyorlar.

img

tierfreunder

16 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mantar belirtisi yok sanıyorum ki kabuk değişimi vakti geldi ve en üst yarı şeffaf tabaka ana kabuktan ayrılıyor. Kabuklarını toptan kurutabiliyorlarmı.Şöyle kuru bölgeye çıkar ayaklarını geriye doğru yay gibi iyice gererler ya hani..
Yanak şişmesi apse sık görülür şimdilik üzerine teramisin merhem sürerek biraz bekle. Kafasını içeri kaçırmadan azıcık merhemi sür dışarda sıcak ama kuru bir yerde 1 -2 saat beklesin sonra akvaryuma koy. Aslında apse tedavisi aslında bu şekilde olmaz , eğer çok şişer ve geçmezse veteriner deriyi azcık kesip iltihabı dışarı alır. Biz şimdi biraz bekleyelim bu arada sen antibiotikli krem sür belki cerrahi müdaheleye gerek kalmadan işe yarar.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

su üstüne çıkıp ayaklarını yay gibi uzatıyorlar.kabuk değişimi toptan olmuyo.parça parça oluyo alttan gelen kabuğu görebiliyorum. senin dediğin antibiyotik eczanede var mdıdır?

img

tierfreunder

16 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ