Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yardım edermisiniz?????

selam kaplumbağa yetiştirme konusunda çok yeniyim.iki yavru kaplumbağam var biri dişi biri erkek onlara 50cm akvaryum aldım.Dış filitre almak istiyorum.Uygun fiyata ne almamı önerirsiniz.Akvaryumun boyuna göre değişiyomu flitre modelleri acaba.Birde ıstıcı kayalar var OTUZ.COM SİTESİNDE suyu ısıtmak için bundan alsam hem kuru bölge niyetine kullanıp hemdesuyun sıcaklığını sağlamak için yeterlimidir.yoksa ayrı bir ısıtıcımı almalıyım.Birde canlı bitki yetiştirmek istiyorum.Kaplumbağalar için hangi bitki faydalı ne önerirsiniz.Şİmdiden teşekkürler.

img

monti

16 yıl 5 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryum boyuna göre değişiyor evet. Alırken akvaryumunun litresini söylersen ona göre bir debi seçilir. Isıtıcı kayalar güzelfikir lakin bi kısmı suyun dışında kalacağından fazla ısınmasın ? Daha önce kullanmadım lakin, otomatik yapmasında falan bi problem olabilir. Lamba gerekli ... Kayanın üstüne çıktığında kabuğunu kurutması için. Ha bitki işini unutmanı söyleyebilirim şimdiden. Bırak bitkiyi benimkiler beni yiyecek nerdeyse :) Şaka bir yana. Bitki için kum vs. de gerekir. Kum kaplumbağa akvaryumunda kullanman gereken son şey. Çok kolay pislenecek bir ortamdan bahsediyoruz. Ne kadar sade bir tasarımda kalırsan (büyük kayalar ve taşlar öneririm) o kadar iyi. Kolay gelsin.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevap için teşekkürler.Geçen gün akvaryumu temizleyip aldığım iç flitrenin süngerlerinide yıkadım.(Atman iç flitre).Ertesi gün flitreyi çalıştırdım.Suda bir koku yaptı iğrençti sanki lağım kokusu.Bunun sebebi nedir neden flitre böyle bi kokuya sebep oldu ben nerde hata yaptım anlamadım.Sinirlendim flitreyi çıkardım akvaryumdan.Süngerlerinden dolayımı lütfen bi cevap yazarmısınız.Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardıma ihtiyacı var.

img

monti

16 yıl 5 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ