Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağamın gözlerinde büyük sorun var!!
selam bir kaplumbağamın 1-2 ay dır gözleri sanırım kör gözünün etrafı şişmiş mosmor oldu diğerinin gözleri gayet sağlıklı ama bu kamlumbağa çok uzun bi süredir de yaşıyor anlamıyorum sadece su mu içiyo acaba sorunun kış ile alakalı bişi olacilceğini düşündüm ama diğerinde yok.sorunun ne olduğunu vede nasıl bu sorundan kurtulmam gerektiğimi bilen varsa lütfen vardımcı olsun... şimdiden teşekkürler
4. mesajın olduğunu görüyorum lakin diğerlerini okuyamadım. Bakım koşulları ve ısınmalarında problem yoksa göz için olan teramycin ile tedaviye başlayabilirsin. Ama önce şartlarını minimum bakım koşullarına getirmelisin. Forumda yeterince bilgi var. Umarım çok geç kalmamışsındır.
arkadaşlar teramycin dediğiniz bu şey anlamadım benim bu enfeks yon sorunun ile ilgi li hiç bi bilgim yok.Bi kişi bana ölçüleri belirtip tuzlu suya koymam gerektiğini söyledi sizce bu mümkün mü kaplumbağama bişi olmasını istemiyom...
Teramisin antibiotikli bir kremdir. 2 tip kremi var , biri deri için diğeri göz için. Pamukla çok az alıp şişmiş göze sürüyorsun. Tuz mantar tedavisi içindir. Göz problemlerinde teramisin yada başka bir antibiotikli göz merhemi kullan.
Sevgili Melih... Öncelikle bir eczaneye gidip terramycin göz merhemi iste. Onlar sana zaten merhemi vereceklerdir. Önemli olan krem değil merhemini alman. Bunun yanında bir de Gentagut diye bir ilaç var tavsiyem ondan da almandır... Gentagut bir sıvı ilaç yani kaplumbağanın kapalı gözüne 2şer damla damlatman yetecektir ... Damlatmalarından sonra ise terramycini göze sürebildiğin kadar sür... Hatta bir kulak temizleme çöpüyle gözü açabilme imkanın varsa gözü açmaya çalış... 23 saat aralıklarla bu işlemi gerçekleştir... İlaçlardan sonra bi 10dk kaplumbağanı suya sokma... zaten 1 gün sonra gelişmeyi göreceksin tabii bunları yaparken uygun akvaryum koşullarını oluşturmanda şart... Göz tedavisinde iddialıyım... :) 4 üstadtan çok olmasa da :) :) Sevgiler...
" 23 saat aralıklar " yani bi gün 11 de soora 10 da soora 9 damı sürüyoruz :)
Şu Gentagut`u ben de duymuştum.Kaplumbağaların gözleri için çok methediliyor.Arkadaş da kullanmış ve iyi bir sonuç almışsa siz de deneyebilirsiniz.Terramycin`e laf yok...Kaplumbağaların göz hastalıklarını iyileştirmede 1 numara bir merhem.Sıcak bir yerde uzun süre kurumaya bırakmalısın bu tedavilerden sonra...Ayrıca Terramycin göze çok ince zar gibi bir tabaka halinde sürülmelidir.
Evet yasdal 23 saat :) Çıkmamış aradaki tire... 2-3 saat aralıklarla tabiki :) Bide ben terraymcini ince bi zar gibi deil bodoslama olarak akıtıyorum göze valla :)
Yasdal, gözümden yaş geldi valla :)))
Alacağınız olsun pınar ve yasdal iyi ki yardım edelim dedik ha... :)