Muhabbet Kuşları

acil yardım
2 tane muhabbet kuşum var.15 gün kadar önce altı dolu olarak almış olduğum dişi kuş kafese yuvalık olmasına rağmen boş yumurta bıraktı.kuşçum bunun kızgınlık yumurtası olduğunu yer değişimlerinde böyle şeyler olabileceğini söyledi.1 ay sonra yumurtayı bırakacağını söyledi.dişinin altının dolu olduğunu nasıl anlayabilirim.birde erkek olan çiftlemek istesede dişi çiftleşmiyor.neden?detaylı bilgi verebilecek arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.

Altı dolu diye bahsettiğinde buradaki arkadaslar yuvada yavru veya yumurta olduğunu anlayacaklardır ama senin kastettiğin bu değil galiba. altı dolu derken yumurtlamaya hazı-yakın demek istedin galiba. yer değisştirmelerde kus yuvayı benmsemeden yumurtlaması gerekirse kafesin alt kısmına yumurtalarını bırakabilir bu çok sık rastlanan bir durumdur. dişinin yumurtlamaya yakın dönemde olduğunu her iki kandının yanlara doğru salınmasından ve belinin kuyruksokumuna yakın kısmının şiş olmasından anlayabilirsin. ayrıca disi kusların kuyruk alt bölümündeki yağlanmaya müsait bölgenin tüylerinin seyrekleşerek şişmesi de yumurtlayacağına işerettir. dişi kusun ciftlesmek için uygun dnemi bekliyor olabilir...

petshop taki adam doru söylemiş ama sakın kuşa dokunma altı dolumu diye bakma eğer onu bikere kaldırır san yumurtaya istesende yatmaz boşa gider benim başım geldi

Yanıtlamak için giriş yapın