Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağamın Mekanının Son Hali.. =)

Burada yeni ortamına alışmaya çalışırken. http://img146.imageshack.us/my.php?image=87587978ja6.jpg Sizlere selam ve kucak dolusu sevgi yollarkene... http://img61.imageshack.us/my.php?image=85479066fk2.jpg Şaşkınlıkla etrafı izlerkene. http://img61.imageshack.us/my.php?image=77145910il4.jpg Akvaryumdan bir görüntü. http://img340.imageshack.us/my.php?image=40312287kt5.jpg Asma dalının konumunun üstten bir görüntüsü ve ısıtıcı. http://img61.imageshack.us/my.php?image=23054492nf8.jpg Ve kapluşumun akvaryumundan genel bir görünüm, ayrıca kullandığım yemler ve su düzenliyicisi. http://img61.imageshack.us/my.php?image=kaplumbaatmyemlerjh2.jpg Ayrınca size sormak istediğim bir kaç soru var. 1-Akvaryumum gerçekten çok eski, sizce florasanın adaptoru (adı her neyse xD) kuru alana ısı verirmi?? http://img61.imageshack.us/my.php?image=13790378rk6.jpg Bu arada bu ısı vermez ise yarın kuru alana doğrultmalık masa lambası alacam (40wolt)... 2-Son resimde gördüğünüz üzere su mesafesini çok üste tutuğumu düşünüyorum bu nedenle kuru alanda üste çıkıyor ve kaplumbağamın sağ arka köşeden çıkıp kendisini yaralamasından korkuyorum. Acaba bunun olasılığı nedir???? Şimdiden teşekkürler...

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

1.adaptör kuru alanın sıcaklığını 30-32 derecede tutabiliyorsa lamba almana gerek yok. 2.Su seviyesini tutabildiğin kadar yukarda tut kaçabileceği tarafın üstünü kapat için rahat olsun. Yeni akvaryumun hayırlı olsun umarım kaplumbaganı sorunsuz yasatırsın.Birde tubifex pek tavsiye edilmiyor kaplumbaga için o yüzden çok sık verme,su düzenleyicileri kaplumbaga için çokta gerekli değil onu kullanmak yerine sık su değişimleri kaplumbaganı daha mutlu edicektir.İyi günler...

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Derli toplu, güzel bir akvaryum olmuş Teory, kutlarım :) Ayrıca kaplumbağanın renginde hiçbir anormallik görmüyorum, açık, güzel bir yeşil :) Bir de sürekli soruyorum ama sen hiç cevap vermiyorsun, e ne güzel yanak absesi tamamen geçmiş, beter birşeymiş bu abseler, sürekli tekrarlarmış, sen nasıl çözdün bu sorunu mutlaka anlatman lazım bize :) Özellikle kütüğe bayıldım, çok hoşmuş, ben hep hantal kütükler görüyorum akvaryumcularda. Temel ekipmanlar ve bunların yerleşimiyle ilgili bir sorun yok zaten, filteyi kısa kenara, ısıtıcıyı da hemen yanına koyman doğru. Ama kuru bölgeye rampa için bir fikir düşünmeni tavsiye ederim, üstü şöyle dümdüz olsun. Mesela bak kuru bölgenin üstüne kaymaz zeminlerden koyup bir parçasını da aşağı sarkıtarak çıkmasını sağlıyorlar, ya da kuru bölgenin önüne küçük bir yokuşçuk yapabilirsin aynı vantuz mantığıyla. Küçük taşlar temizlikle ilgili başını çok ağrıtır, bence kullanmamak hem en rahatı hem de suyun hijyenini yüksek tutmada kolaylık. Yapay bitkilerle saklanma alanları oluşturabilirsin. Floresan pek ısı vermez zaten, sen en iyisi bir masa lambası al, şu anda çıkmıyordur kuru bölgeye. İçine 40-60 watt bir ampullerden deneyerek uzaklığı ayarlarsın. Kaçma riski çok çok yüksek, acayip iyi tırmanıyorlar malum :), özellikle destek alarak tırmanabileceği kısımları bir şekilde yükseltmen lazım. Hayırlı olsun, güle güle otursun :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Nazar deydi akvaryumdaki filtre bozuldu... xD Neyse sorun olmaz artık yarın sabah erkenden yeni bir tane almaya gidecem. Valla birşey dicem garip gelebilir ama abse için hiç bir şey yapmadim sadece daha dikkatli bakım ve akvaryum su temizliği olduktan sonra gerisi geliyor. Evet kütügü gerçekten bende çok seviyorum bir akvaryumcu hediye etti... :) Kuru alan için cd kutusunun bir kısmını kırarak rampa yapacam. Yalnız kaymaz zemini cd kutusuna nasil koyacam kuru zemin suyun üstene çıkıyor çok küçük bir yer için akvaryum silikonuda mantıksız geliyor... :S Evet küçük taşlara bende bir çare düşünüyorum az dursun bakalım o sonraki planda. =) Masa lambası yarın akşam alıyorum...40watt bir lamba ile. Valla kaçmaması için yapacağim tek şey defter kitap koymak bende koydum :D artık kaçması zor :D... Teşekkür ederim. Melek`e selamlar...

img

teory

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar İzmir/karşıyakada bir akvaryumcu buldum.(kütügü veren) :D Akvaryumcuda UV lambası varmış ama 40ytl küsür dedi. Bana daha ucuz bir markadan 15wolt küsür bir UV lambası getirtecek fiyatı 25küsür olması lazım sizce nasil??? Yada sizin önereceginiz izmirde akvaryumcu varmı? UV lambası 45lik olacak. Arkadaşlar bu arada ben UV ışıgı alirsam günde 5 6 saat açık olacak bu kaplumbağaya zarar verirmi??Bu arada Devit-3 ve mürekkep balığı kemigi verecem.. Sizce aşırı kalsiyum kaplumbağaya zarar verirmi?? Devit-3u 10günde bir kullanacam.. İyi forumlar. Saygılar,

img

teory

ÖZEL MESAJ

Eline sağlık Teory çok güzel olmuş.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkürler Teory, Melek selamını aldı :) 25 lira eğer bu doğru UVB lambaysa gayet iyi bir fiyat teory. Markasını yazar mısın? 45 cm. olması watt değeriyle ilgili sadece, asıl önemli olan UVB yüzdesi. 2.0`sa çok az oluyor, 4-5 iyidir, 8 de olur daha az açarsın. 8-12 saat kullanabilirsin UVB`yi. Kuru bölge üstüne doğru ve en fazla 30 cm. uzaklıkta durması gerektiğini unutma. Kalsiyumu onun insiyatifine bırakırsan, yani mürekkep balığı kemiğini akvaryuma atarsan o ihtiyacı olduğu kadar yer, ama sen rendeleyip yemlerini buna bulayacaksan çok aşırıya da kaçma. Üstündeki sert kısmı mutlaka kazımalısın vermeden önce. Kalsiyumdan ziyade özellikle d3 verirken dozaj çok önemli. UVB de alacaksan devit3`e gerek yok, ama mesela kaplumbağa multivitaminlerinden 10 günde bir abartmadan verebilirsin, diğer vitaminleri de sağlamış olur ki senin yemlerin zaten güzel ona bile gerek olmayabilir.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

harika bir akvaryum olmuş yemin ederim tebrik ederim ayrıca ne kadara mal olduğunu sorabilirmiyim çok muhtelem olmuş ya

img

jekual

17 yıl 2 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pinar ablaaa sorun var benim akvaryum uv için uygun degil nedeni ise yükseklik kuru alandan 30cm olmuyor masa denk geliyor.. :( jekual valla pinar ablanın akvaryumu gibi olmasada kendi çapimizda bişeyler yaptık. :D Akvaryum önceden vardı gerçekten kaça aldigimi bilmiyorum 75x35x25 boyutları. Istıcıyı 15ytlye aldim gayette güzel 50watt. Filtre 12ytl akvaryum için yeterli oluyor.Ama tabi dış filtre alabilirsen daha iyi olur. Asma kütügünü bir abimiz hediye etti. =) raffy P ,raffy I`nın fiyatları zaten aynıdır. Tubifexe 10ytl verdim ama o kadarda gerekli bişey degil haftada bir veriyorum. sera su düzenliyicisinede 11ytl küsür vermiş olmam lazim.

img

teory

ÖZEL MESAJ

Teory, en fazla 30 cm. olması lazım, yani 30 cm.den uzak olunca etkisini yitiriyormuş, mesela 25 cm. gibi ideal deniyor, akvaryumunun genel görünümünü çektiğin fotoğrafa göre bir sorun yokmuş gibi görünüyor? UVB floresanı aldıktan sonra onu nasıl ve nereye takacağını da düşünmek lazım, çünkü bu böyle safi floresan olarak satılıyor, bir elektrikçide floresana uygun blast ve starter taktırmalısın. Daha sonra bunu ya uygun bir kapağa monte etmek gerek, ya da ben asıyorum çapraz olarak mesela. Önemli olan kuru bölgeye denk gelmesi, ondan mesela şu an kullandığın kapağa takarsan olmaz, büyük çoğunluğu kuru bölge dışındaki alanı görür çünkü.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ