Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

BİR BAKSANIZZ

Benim iki kapluşum var.Sudayken ağzından hava kabarcıkları gibi baloncuklar cıkıo bu normalmii?(sizi dinliodum kapluşu babam geldiği için aldım babam kaplumbağa konusunda çok bilgili o besleyebiliriz dedi ortaklaşa aldık)bu arada cok sağlıklılar yem yediler ve bir sürü yüzdüler ısıtıcı filtre ve akvaryumda var.Yem olrak sera raffy p yem aldım birde bir sey verdiler mineral kapsülü die o ne işe yarıo?biliyorum cok soru sordum ama kapluşlarımı güzel beslemek istiyorum tabii babamla birliktee

E hadi hayırlı olsun diyelim Denizcim, sıkılmadan, bıkmadan, hiç ayrılmadan yaşarsınız yaşlanırsınız dileyelim. Hava kabarcığı çıkarıp hatta onun peşinden koşup yemeye bile çalışır bu afacanlar, korkulacak birşey değil. Mineral kapsülü nedir anlayamadım, bir markası falan var mı? Ek olarak kuru bölgeleri ve kuru bölgelerinin üstünde bir ısınma lambaları da olmalı. Yemin güzel bir ana yem, ek olarak Sera Raffy I alıp arada verebilirsin, yemin bittiğinde mesela bu kez Tetra al ki değişiklik olsun. Arada sağlıklı bitkilerden verebilirsin, şimdiden alışır. Güzel bir kaplumbağa vitamini alabilirsin, yazın da bol bol güneşlenmeli, kalsiyum için mürekkep balığı kemiği verebilirsin. Ve babana kocaman bir öpücük vermelisin :), forumlarda ailesini tek bir ısıtıcı için ikna edemeyen o kadar çok yaşıtın var ki.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

:)) bu mesajı okuyunca bir an kendim yazmışım gibi düşündüm. belki siz de isim ve konu açısından ben sanmışsınızdır. bu arada kapluşun ve sana mutluluklar dilerim Denizcik.

img

denixdnz

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yaa denizcik`in biraz üstüne gidilmiş gibi gelmişti bana forumda, sonra da bir daha ses çıkmadı.. Napıyorsun denizcik, kapluşların nasıl??

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Foruma küsmüş kimseler varsa genel af çıktı haberleri olsun. Herkes geri dönsün bakayım..
3-5 mesajda hemen küsmek kaçmak olurmu ?

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bizimkilerde kabarcık konusu özellikle ışık kapandığında başlıyor, bu gayet normal bi konu.. 1991 yılından beri kaplumbağa besliyorum (melasef ilk kaplumbağam hayatta değil) ve hepsinde vardı.. bebekken pek yapmıyorlar ama 10cm kadar olduklarında başlıyorlar serebata:) eğleniyorlar işte..

img

kemaltt

16 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ