Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kabukta beyaz leke

Merhabalar, Kaplumbağama özen göstererek büyütsem de tatile çıkmam gerektiği için annemlere bıraktım. Ankvaryumu annemlere taşıyamadığım için onlar içinde ısıtıcı olan bir kabın içerisinde bakmışlar. O kadar anlatmamama rağmen 3 hafta sonra eve geldiğimde kaplumbağanın kabuğunu hiç temizlemediklerini ve sırtının yosun tuttuğunu gördüm. Yosunu temizlediğimde sırtında beyaz bir kabuğumsu yapıyla karşılaştım. (Ben tatildeyken muhtemelen hiç kuru alana çıkmadı. Mantar olabileceğini düşündürüyor) Sanki bir hava kabarcığı kabuğuyla bu beyaz derinin arasına hapsolmuş gibi. Forumdaki diğer yazıları okuyunca mantar olabileceğine kanaat getirdim, fakat tam bir beyazlık da söz konusu değil. Bugün annemlerden alıp eski büyük akvaryumuna götüreceğim. Bunun dışında ne yapmalıyım? Ekte fotoğrafını koyuyorum, yorumlarınız bekliyorum, teşekkürler.

Su dışında 

Burada su dışındayken : sırtta kuyruğa yakın beyazlık, kabukla arasında hava boşluğu var gibi..

Burada su içindeyken..

su içinde

img

papasbala

17 yıl 11 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yardım etmek isteyen biri yok mu, tavsiyelere göre tedavi etmek istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

img

papasbala

ÖZEL MESAJ

Beyaz lekeleri üstadlara soracaksın ama hava boşluğu dediğin yer kabuk değişimi gibi görünüyor. Sakın orayı zorlama bırak kendi atsın kabuğunu...

img

abiskap

16 yıl 8 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

%100 kesin konuşamam ama %98 mantar başlangıcı değil. Kabuğun yarı şeffaf üst katmanının düşeceğini normal bir kabuk değişim başlangıcı olduğunu düşünüyorum.

img

frozen

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence de kabuk değiştiriyor.Merak etmene gerek yok mantar ilk oluşma aşamasında kabugun içine işlemiş sanki onun bir parçasıymış gibi durur.

img

huleyn

17 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sağol frozen, yorumun beni rahatlattı. ben de forumda okuduklarımdan ve yurtdışı sitelerine baktıktan sonra kuru bölge, oksijenli su, betadine tedavisine başlamayı düşünüyordum fakat şu an için bir kaç gün daha bekleyeryim. Peki kabuk değiştirmede benim yapabileceğim bir şey var mı, daha doğrusu dikkat etmem gereken? Teşekkürler.

img

papasbala

ÖZEL MESAJ

Bu "hapsolmuş hava kabarcığı" tanımı tam da kabuk değişimine uyuyor papasbala, endişe edecek birşey yok gibi bence de. Sağlıklı kabuk gelişimi için özellikle bu dönemde kalsiyum ve D3 vitamini takviyesi tam olmalı, sıcak kuru bölgesini efektif şekilde kullanıyor olmalı ki bu üstündeki yosunlardan kurtulması için de önemli, ve bir de bu dönemde kabuğunu birşeylere sürtmek isteyecektir, akvaryumda çok sert, keskin yüzeyi olmayan kaya, kütük gibi birşeyler bulundurmak ona yardımcı olur. Tabi sen kabuk değişimine hiç müdahale etme, iyi bakım koşulları altında kabuk düştükten sonra o bölge eskisi gibi sağlıklı olacaktır.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ