Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Akvaryuma yenilik yapmak istiyorum.Ve İzmirdeki su sorunu!!!

Cumartesi günü izmirde düzenlenen petshow`a gittim.. Burada sera raffy I raffy P harici sera yada tetra yem bulmak. Ve akvaryum için daha yeni şeyler aramak için gittim. Yem konusunda hiç bir yeni sera yem bulamadim.. Herkesin bildigi gibi İzmir suyunda arsanik oranı çok fazla.. Karaburundan su getiriyoruz oranin arsanik orani az. Ona Sera aquatan koyarak akvaryuma suyu koyabiliyorum. Ama izmirin suyuna aquatan fayda edip etmiyecegini bilmiyorum? :S Bazi sorularim olacak sizlere 1-Hafta sonu kaplumbagalara Sera tubifex almayi düşünüyorum sizce beyenirmi kapluşum? 2-Ben geçen sene ısıtıcı almiştim ama petshop sahibi yanliş yönlendirme sayesinde 40litrelik suya 200watt ısıtıcı kullaniyorum :S.Bu sene yeni bir 50wattlık ısıtıcı almayı düşünüyorum?? 3-Benim kuru alanim köpükten oldugu için hem kapluşum çıkmakta zorlaniyor hemde köpük yosun kaplamaya başladi fırçalasam köpük dagilacak :S Sizce nasil bir kuru alan yapmaliyim? 4-Sizce arsanikli suya aquatan koysam düzenlermi? 5-Her konumda belirtiğim gibi kapluşumun kabuğu hiç canli değil..Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler..

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de arsenik için aqutan yada başka birşey işe yarar mı bilmiyorum, akvaryum forumlarında bunlar daha çok konuşuluyordur, bir bak istersen.

Tubifex kaplumbağalar için pek tavsiye edilmiyor, vereceksen de ancak ayda bir çok azıcık vermen gerek. Aslında internet üzerinden başka kaplumbağa yemleri alabilirsin, kredi kartın yoksa bankadan direk havale yapabilirsin.

40 litreye 200 watt çok, ilerde akvaryumu büyütünce ısıtıcın şimdiden hazır olur ama şu an 50 yada 100 watt bir ısıtıcı daha uygun olacaktır. Bir ara Sera ısıtıcının üstündeki tabloyu excel`e geçirmiştim, sadece akvaryumda bulunan su miktarı değil akvaryumun bulunduğu ortamın sıcaklığı da doğru watt ısıtıcıyı belirlerken önemli, İzmir`de olduğunu da düşündüğümüzde yine 200 watt çok büyük diyebiliriz;

Kuru alan için üstü taş yada kaymamaları için başka bir malzemeyle kaplanmış cam yada plexiglass platformlar kullanabilirsin, forumda pek çok örneği var, akvaryumun bir kenarına akvaryum silikonu ile yapıştırıp bir de önüne rampa yada merdiven olacak bir sistem kurarsan yerden kazanmanı da sağlayan çok güzel bir kuru bölgen olur. Yosun, suyun ve ışığın olduğu yerde kaçınılmaz gibi birşey, hangi malzemeyi kullanırsan kullan olacak.

Kapluşunun rengini çok da dert etme Teory, önemli olan sağlıklı olması. Bizim bu kırmızı yanaklar arasında çok renk farkı oluyor, seninki genetik olarak açık yeşillerdendir belki de. Düzenli vitamin ve kalsiyum, mümkünse UVB, yazın güneş ışığı takviyesine devam.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim pinar abla :D Kabuk rengi biraz kötü ama sağlığı yerinde bakalim keratanın :D Bu arada epey bir değişiklik yapacam akvaryuma son resimleri size yollucam.. İyi forumlar.

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hadi kolay gelsin Teory, fotoğrafları bekliyoruz bakalım :). Yanağı nasıl oldu fındığın?

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ