Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplusum Yemek Yemiyor...

Merhaba arkadaslar ben kaplumbagama onceden kurutulmus karides yediriyodum bi sure sonra yememeye basladı yeni bi yem aldım Sanyu die bisey onuda yemiyo yaklasık 1 haftadır bişey yemeden duruyor ne yapmam lazım acil yardım lutfen.

img

hardbull

16 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilk mesajında aynı sorunla gelen binlerce üye var. Alttaki başlıklarda soruna cevap bulacağına eminim ama yardımcı olabilmek adına şu anki bakım koşullarını yazarsan eksiklerinin neler olduğunu söyleyebiliriz ?

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Küçük bi akvaryumum var hergun gunese koyuyorum. Isıtıcım var fakat şu içi beyaz olanlardan oda cok fazla ısıttıgı için arada takıyorm onuda. kurulanma alanı var okadar. önceden üyük bi iştahla yiyodu şimdi yanına bile yaklasmıyo:S

img

hardbull

ÖZEL MESAJ

Forumu iyice bir karıştırman gerek hardbull, ortam koşulları kötü diye yemezler, sonra da bu kötü koşullar hastalanmalarına sebep olur ve bu sefer de hasta olduklarından yemezler. Yani yemiyorsa ya hasta ya kötü koşullardadır, her iki durumda da bulunduğu koşulları düzeltmek zaten ön koşul. Isıtıcın büyük geliyorsa değiştirmelisin, sürekli olarak ısıtıcı kullanmalısın. Filtre, sıcak bir kuru bölge diğer en acil gerekenler. Bol bol oku forumu, sağlıklı bir yuva kur bak nasıl iştahla yiyecek. Ve geç kalma, iş işten geçmeden ki belki geçiyor/geçti acele et ve kaplumbağana ısıtıcılı, filtreli, kuru bölgeli bir akvaryum kur. Yemek yemesini ancak böyle sağlayabilirsin, başka mucize bir formül yok.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tmm sagol pinar1112 en yakın zamanda en iyi ordamı hazırlamaya calısacagım

img

hardbull

ÖZEL MESAJ