Merhaba, yeni aldığım bir çift jumbo kuşumun ayaklarında künye var. Acaba kısırlaştırılmış olabilir mi? Eğer kısır değillerse jumboların üretimi söylendiği gibi yerli kuşlara göre daha mı zordur? Ayrı ayrı kafeslerden seçerek alındılar. Yani önceden birlikte değillerdi. Ara sıra kavga ediyorlar. Ama genelde uysallar. Acaba yavru alabilmek için hangi şartları sağlamam gerekiyor? Ayrıca daha önceden baktığım çiftimin dişisi sürekli boş yumurta yapıyor diye erkeği değiştirip yerine başka erkek muhabbet aldım. Acaba sorunun dişide olma ihtimali var mıdır? Yeni erkek kuşum 1 yaş kadar daha küçük. Bu problem yaratır mı?
Merhaba 🔒 Üyelere Özel MSN adrsimi eklerseniz size jumbolar hakkında bilmek istediğiniz her konu hakkında yrdımcı olabilirim ayıca bana 🔒 Üyelere Özel web sitemden ulaşabilirsin.
M.Çağlar
arkdaşm öncellikle jumbo beslemenin zevkini tattığın için seni tebrik ediyorum:D süper bi duygu jumbo beslemek;)
sorularına gelince eşleşmeleri yerliye göre çok farklı deil sen onlara gerekli ortamı sağlarsan onlarda sana gerek yavruyu yapacaklardır. nemli bi ortam sağlayabilirsen eğer çok rahat yavru alırsın.
hele yavru alınca büyümseii beklemek öyle büyük bi zevk ki anlatamam. gerekli şartlar
1. nem
2. çok rahatsız etmemek
3. gerekli bakım ( mama vitamin vs. ve kaliteli yem;))
4. ve sabırla beklemek....
eski kuşlarına gelince sorun dişide de erkekde de olabilir ama eş değiştirmen mantıklı bi durum. ama sorun dişideyse dişiyi değiştirmek zorundasın. bekle ve gör;)
kuşların aralarındaki yaş veya ay farkı eşleşmeyi etkilemez merak etme 5 yaşında bi erkekle 9 aylık bi dişi eşledim ve sorunsuz yavru alıyorum. daha detaylı bilgiyi zaten jumboingiliz nickli arkdaştan alabilirsin ben sadece yardımcı olabilceğim durumları yazdım umarım herşey yoluna girer kolay gelsin bol evcilli günler
jumboingiliz ve bonussss ilginize teşekkür ediyorum. Jumboingiliz sitendeki kuşların çok güzel. Umarın biz de o günleri görebiliriz. Şimdilik korkum kısır olma ve birbirlerini eş tutmama ihtimali. Benim şu anda beklemekten başka yapacak birşeyim yok galiba. Hayırlı günler geçirmeniz dileğimle.
M.Çağlar ve bonussss ilginize teşekkür ediyorum. M.Çağlar sitendeki kuşlar çok güzel. Umarım biz de o günleri görebiliriz. Benim şuan için korkum kuşların kısırlaştırılmış olması ve birbirlerini eş tutmama durumu. Onun dışında emin olmak için beklemekten başka çare yok sanırım. Ayrıca diğer kuşlarda iyi anlaşıyorlar. Bu durumda ne kadar sürede eş olurlar? Herkese hayırlı günler.