Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

su kaplumbağası

dün doğum günümdü hediye olarak su kaplumbağsı verildi çok sevindim hemde çok korktum onunla hep ilgilenmek ve elimden geldiğince sağlıklı bir hayat sürdürmesi için herşeyi yapmöaya gayret edeceğim fakat bilgi eksikliğim var akvaryumcudan herşeyiyle hazır alınmış plastik bir havuzu var arada karaya çıkması için bir tümsek ve havuz içinde taşları bunları sizler biliyorsunuzdur muhakkak ben eksik anlatıp yalnış yazmak istemediğimden ve daha detaylı bilfi almak için yazıyorum.. su kaplumbağamın kabuk boyu yaklaşık 4 santim havuz içindeki su yüzmeye müsait değil acaba derin bir kap mı olmalı yüzmesi için yoksa idealı bumudur bazı yazıları okudum ısıtıcı güneş işiği yerine geçen lambalardan söz edilmiş ısıtıcı bu benim havuza girmez lamba alırım ama.. havuzu değişmem mi lazım suy derinliği nasıl olucak ne olur yardım edin bu hayvanı mulu sağlıklı yaşatmak istiyorum.. birde resim eklerseniz en azından aklımda soru işareti kalmaz şimdiden çook ama çok teşekkürler..

img

seyrüsefer

16 yıl 5 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kap map olmaz baştan hata yaparsın. En kısa sürede alabileceğin en büyük akvaryumu al , ısıtıcı ve filtre tak , kuru bölge yap ısınma lambası tak. Şu an risk altında heran hastalanabilir. Onu kurtar.
Sonra sana kaplumbağa hediye eden arkadaşına doğum gününde 15 hamster , fare yada gonzi hediye ederek intikamını al.
Ama lütfen önce forumu mesaj mesaj sıkılmadan tek tek oku...Tüm forum ne yapılması gerektiğinden bahsediyor zaten. Bakımı sanıldığından çok daha zahmet ve incelik ister.
Yada en doğrusu onun 25 cm boya kadar büyüyeceğini 20-40 sene yaşayacağını düşün.  20 sene içinde senin hayatında neler değişecek 25 cm lik bir canlı ne kadar boyuıtta bir akvaryumda yaşayabilir bunları çok iyi düşün , iyi hesapla ve onu petshopa geri ver. 1 sene sonra ondan bıkacaksın , onu atacak kurtulacak yer arayacaksın inan bana...Ama kabahat onun değil o sadece bir kaplumbağa ve kaplumbağa gibi yaşamaya çalışacak , hata onu eve almak..
Dediklerime şu an kızsan bile doğruyu söylediğimi anlaman için 5-6 ay yetecek..

Kaplumbağalara yazık oluyor , bu kanlı ticareti durdurun..

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ