Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağam çok hareketsiz ve çok iştahsız!

Kaplumbağam 6 cm tatlı su kaplumbağası. Bugünlerde çok fazla iştahsız ve çok hareketsiz, durmadan dışarı çıkmaya çalışıyor. Her gün yarım saat güneşte durduruyorum. Yemini önüne attığımda dokunmuyor bile. Ölmesinden korkuyorum napabilirim? Şimdiden teşekkürler.

img

ruzgarinkizi

16 yıl 6 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağa hasta olmuş büyük ihtimal yaşam koşulları yanlıştır. Akvaryum ısıtıcı filtre varmı ?. Aynı şeyleri yazmaktan bana gına geldi ama çaresizce ölmekte olan masum bir canlıyı gözümün önüne getiriyorum dayanamıyorum.  Bu noktada ne yapabilirim sorusunun cevabı oldukça uzun ve detaylı .
Forumdaki bir kaç mesaj aşağıdaki KAPLUMBAĞA BAKIMINDA REFERANS LİNKLER -VOL. III ü okumalısın.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağamı akvaryumda değil fanusta besliyorum ama.

img

ruzgarinkizi

ÖZEL MESAJ

Keşke bu sorunun şöyle basit bir cevabı olsaydı. "Kaplumbağamı akvaryumda değil fanusta besliyorum ama." "Haa öylemii. O vakit bu referans linklerdekileri yapmanıza gerek yok, siz sadece kabuk sertleştiricisini sürün, e ara sıra da şu tombul balık yemlerinden verin 1 haftaya bişiyi kalmaz. Hem zaten bunlar fazla yaşamaz, 6 ay 1 sene yaşasa kardır." Ama üzülerek tekrar tekrar sölüyorum; AKVARYUM + ISITICI + ISINMA LAMBASI ve UYGUN BESLENME KOŞULLARI olmadan evinizde kaplumbağa besleyemezsiniz. Bunlara 20-30 yıllık planlar yapabilecek sabırı da eklemek lazım tabi ki.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

KAPLUMBAĞA BAKIMINDA REFERANS LİNKLER -VOL. III

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Söylediğiniz gibi bir akvaryum aldım :) 40 40 20 boyutlarında bir filtre ve bir ısıtıcı ^^ Kuru bir alanda yaptım ona üstüne masa lambamı orayı kurutup ısıtıcak bir şekilde koydum. İlk başlarda çekinir gibi oldu hala hareketsiz ve iştahsızdı 1 hafta sonra bir anda canlandı ve iştahı çok fazla açıldı. 2 cm uzadı cinsiyeti dişi sanırım ^^ Şu anda yanılmıyorsam çok mutlu (: Öğlenleri balkona bırakıyorum biraz güneşlendikten sonra balkondaki terliğin içine giriyor ^^ Çok teşekkürler... :)

img

ruzgarinkizi

ÖZEL MESAJ

Ne kadar güzel :) İşte bakım koşulları onların iştahıyla, sağlığıyla, hareketliliğiyle bu derece birebir ilgili. Havalar soğudu iyice, balkonda üşümesin, yazın bol bol güneşlenir yine :) Hayırlı olsun, sağlıklar dilerim :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb arkadaŞLar Benimde 2 ayLık 2 tane kaPLuşum Var onLarı Akvaryumda besLiyorum ısıtıcı filtre vs Var ama Biri kayadan Hiç İnmiyor Kabugununbı Kosesi Simsiyah Ve Beyaz Deri iLe kapLanmış Yemek Vs Yemiyor Ne yapabİlrim Kabugunun bı köşesi Hiç GeLişmemiş Gibi

img

brk_92

16 yıl 5 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Önce kabuğu ılık su altında eski bir diş fırçası ile yumuşakça kafasına değdirmeden fırçala ve temizle. Mantar olmuş olabilir ama emin değilim. Sonra yanan bir masa lambası altında iyice kurumasını sağla. Dikkat et kaplumbağayı haşlama ama , kabuğu çok ısınmasın zarar görür. Kaplumbağanın aynı yöntemle hergün toptan kurumasını sağla sonra akvaryuma geri koy
Eczaneden DEVİT 3 al , kalsiyum ağırlıklı mamalara yada kurutulmuş karidese ilk 2 hafta sadece 2 damla sonraki haftalarda sadece 1 damla damlatarak emdir ve öyle yedir. Bu kabuk sağlığı  sertleşmesi ve gelişmesi  için gerekli.

Beyaz kaplı dediğin şey tüylü gibi pis kokan birşeyse mantar olabilir. Eğer mantarsa , emin olduysan uygulaman gereken tedavi. Petshoptan mantar ilacı al ve iyotsuz tuz kaya tuzu bul. sofra tuzu olmaz.  tuzlu bir sıvı hazırla , mantar olan yeri iyice kurut , tuzlu sıvıyı oraya sür derisine kafasına pek gelmesin sadece kabuğa süreceksin. Biraz dışarda sıcakta dursun sonra mantar ilacınıda sür , gene kurusun sonra akvaryuma geri koy. Akvaryumu da iyice kurut yıka ve tuzla dezenfekte et.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ