Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

bıktık artık artık - 2.sayfa

selam arkadaşlar, ben bazı arkadaşlara biraz sitem edicem yani son zamanlarda bıldırcın muhabbetinden içimiz dışımız bıldırcın oldu. o kadar güzel ve değerli hayvanlar varken bir bıldırcın muhabbetidir aldı başını gidiyo, hani, haksızsam söyleyin lütfen, ama en son ilanlarada bi bakın rica ederim. ne var yani besleseniz ne olur beslemeseniz ne olur bana göre çok basit bi hayvan ama desenizki kaliforniya bıldırcını ,bobvayt hele pullu bıldırcın besliyom, bak o zaman tebrik ederim hatta varmı bunlar hakkında biraz bilgi verecek, elinde varsa satmak isteyen, yada başka bi hayvanla takas etmek isteyen, varmı,pullu bıldırcın besleyen, üreten,kaliforniya bıldırcını besleyenler varmı, istanbula gittim geçen adamlar çiftine 300 lira istiyo yaa, siz tutturmuşsunuz yani tanesi 1.5 ytl olan bıldırcınlara bırakın allah aşkına besleseniz ne olur beslemeseniz.

img

rifatbayraktar

18 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam arkadaşlar cevap yazdığım halde yayınlanmadı bazen oluyo böyle sebebini bilemiyorum bayağı uzun yazmıştım ama şimdi kısa kesicem öncelikle niyetim kimseyi kırmak değil yanlış anlaşılmak istemem ben sadece değişik türler hakkında da yazalım diyorum şimdi değerli Cem arkadaşım kaliforniya bıldırcınını zaten resimlerde görüyoruz ancak, ama bende beslemek istiyorum, fakat nerden ve nasıl bulurum onu bilmiyorum, sen nerden aldın nerden buldun yani yardımcı olursan bu konuyla ilgili çok memnun olurum elinde üretim fazlan varsa vermeyi düşünürmüsün ben geçen saolsun bi arkadaştan bobvayt yumurtası aldım ama maalesef sadece bir dolu var, eğer kabul edersen sana bi kaç sorum olacak msn adresim [email protected] herkese saygı ve selamlarımı sunarım.

img

rifatbayraktar

ÖZEL MESAJ

sayın cem061 bende degisik turden bıldırcına meraklıyım..urettiklerinizden satıs yapıyormusunuz.. msn varsa ekleyin tanısalım..alısveris sart degil sonucta [email protected]

img

rozgen

18 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MRB DEĞERLİ ARKADAŞLAR BENİM SİZLERLE PAYLŞAMAK İSTEDİĞİM Bİ SORUM VAR YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM BILDIRCIN YUMURTALARINI HİNT TAVUĞUNA KULUÇKAYA YATIRSAM OLURMU?BILDIRCIN KENDİSİ YATMAZMI ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

img

niğde51

16 yıl 5 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili niğde51 dostum aramıza hoş geldin... Öncelikle bıldırcın yumurtası tavuk yumurtası için çok küçük ve yumurtaların kabukları çok ince. İspenç tavuklarının altında belki çıkar ama ordada tavuğun bakma problemi var.bıldırcınlar doğal olarak kuluçkaya yatarlar.ama makineden çıkan bıldırcınların kuluçkaya yatan görmedim. soruna net cevap almak istiyorsan şayet bence yeni bir konu açarsan bu konuda sana yardımcı olmak deneyimli dostlar çıkacaktır.

img

bahtiyar02

20 yıl 10 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MRB ARKDAŞLAR BENİM BİR SORUM VAR? 5 ERKEK OLMAK ÜZERE 25 BILDIRCINIM VAR GÜNLÜK 10 YUMURTA ALIYORDUM BUGÜNLERDE YUMUTRA SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR?BİDE ERKEK BILDIRCINLAR DİŞİYE ZARAR VEREBİLİRMİ 1 TANE BILDIRCINIM ÖLMÜŞ BUNU SEBEBİ NEDİR SİZCE ACABA DİŞİ SAYISINI MI YÜKSELTMELİYİM? NE ÖNERRİRSİNİZ?TEŞEKKKÜRLER.BAHTİYAR02 KARDEŞİMEDE İLK SORUMA CVP VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

img

niğde51

ÖZEL MESAJ

RIFAT BEY öncelikle ilginize alakanıza teşekkür ederim...ben sadece california ve bob white bakıyorum... hayvanlardan bu sene inşaallah yavru alacagım...ama bakım konusunda tecrübem var 2 yıldan beri bakıyorum,arastırıyorum ve tecrübelerim var... yardımcı olma ve tanışmak konusnda her zaman telefonlaşabiliriz...telefonum:535 555 96 80.... AYRICA İSTANBUL dan KEMAL kardesimde bu hayvanlarla ilgileniyor...ondan da yardım alabilirsiniz.... HEPİNİZE SAYGILAR,SEVGİLER VE BOL EVCİLLİ GÜNLER...

img

cem061

16 yıl 9 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

niğde 51 arkadaşım 25nbıldırcının 5 i erkek diyosun 20 dşiden 10 yumurta alıyorsun yanlış anlamadıysam.20 bıldırcından günlük 20 veya18 yumurta alman gerekir zaten daha az yumurta alıyorsan bir sorun var demekki ya yeminde problem var yada yerin soğuk bıldırcınların yaşlıda olabilir bence yem ve ısıyla ilgilen biraz olmazsa değiştir hayvanlarını saygılar.

SLM NİGDE51 BENCE VERDİĞİN YEMDEN VEYA HAVALARIN SOĞUMASINDAN OLABİLİR.BENİMDE YAKLAŞIK SENİN BILDIRCINLARIN KADAR BILDIRCINIM VAR. BEN YUMURTA YEMİ, HAFTADA 1 KEREDE YEŞİLLİK VERİYORUM. YAKLAŞIK 15 CİVARI YUMURTA ALIYORUM. BİLDİĞİM KADARI İLE BILDIRCINLAR 4 GÜNDE 3 YUMURTA YAPIYORLAR. TABİKİ BU YAZDIKLARIM BENİM YAŞADIĞIM TECRÜBEM VE BİLGİN DAHİLİNDEDİR. BU KONUDA DAHA BİLGİLİ ARKADAŞLAR VARSA ONLARDA YAZSIN. BİZİDE BİLGİLENDİRMİŞ OLURLAR. SELAMLAR

img

kkartal

16 yıl 7 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam arkadaşlar yani ne diyeceğimi bilmiyom ben başlıktanda anliyacağınız gibi bıldırcın hakkında konuşmak istemiyorum ama değerli yeni arkadaşımız niğdeli arkadaş o kadar ısrarla soruyoki bıldırcın hakkında bi kaç fikir söylemeye karar verdim öncelikle arkadaşım 25 dişiye 5 erkek yeterli ölüm konusuna gelince damızlık bi bıldırcının ömrü 1 yıldır zaten yani her sezon sonunda gençleştirmeniz gerekir yavru çıkarmaya gelince mantiken de düşünürseniz en iyisi ispenç dediğimiz küçük tavuklardır hint tavuğunda yada diğer iri cinslerde asla olmaz eğer isterseniz elimde ispenç mevcut hemde çok küçükler yani bıldırcın yumurtasına çok ideal gurk olurlar ama çıkan yavruları altından alıp kutuda ampulde büyütmeniz gerekir benden bu kadar kalın sağlıcakla.

img

rifatbayraktar

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkür ederim.Yemden olabilir bizim burda birkaç yere sordum yumurta yeminin bahar aylarında bulabileceğimi söylediler,bende tavuk ve hindi yemi veriyorum.Bıldırcınlarım 3 aylık 1 aylıkken almıştım .Barınağım 2,5 m boyu, eni 1,5 metre ,ısı olarak 15 volt ampul yakıyorum.Yeşillik vermiyorum.Havalar soğuk yeşilliğinde serinleteceğini bildim için vermiyorum.SAYGILAR.

img

niğde51

ÖZEL MESAJ