Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Et,balık,kıyma,tavuk bunlardan başka bişey yemiyo...
Öncelikle selamlar ben 1 senedir kapluş sahibiyim ama foruma daha yeni üye oldum,çok faydalı,benim sorum şu,kapluşum bu saydıklarım dışında bişey yemiyo,ne yem,ne karides,sürekli dolabımda et,kıyma,tavuk veya balık bulundurmak zorundayım.Kesinlikle başka bişey yemiyo 1 yıldır böyle,sizce normal mi,gelişimi için bu besinler yeterli midir?hazır olanlar daha mı besleyicidir, ve beslenme alışkanlığı değişebilir mi?
Referans linkleri iyice okuyunuz. Çok fazla protein ağırlıklı beslemişsiniz sonu kötü olabilir.
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim,aslında yanlış beslendiğinin farkındayım,ama bu alışkanlığını nasıl yenebileceğimi bilmiyorum.Kurutulmuş karides,yeşil renkli yem,bunların hepsini denedim.Ama günlerce aç kalabilir yine de dönüp bakmıyor.Bazen sırf onun için et aldığım oluyor,dolayısıyla da dolabımdan bu ürünler eksik olmuyor,masraflı..Allah tan vitamin damlatıp verdiğim de yiyor.Ben onu çok seviyorum,ve zarar görmesini istemiyorum ,ama aç kalmasına da gönlüm razı olmuyor,sanırım bu beslenme alışkanlığı değişmeyecek,belki de büyüdüğü zaman biraz etten uzaklaşır...
Forumu oku üstadların faydalarını göreceksin
Kuru mamaya alıştırmaya çalışın. Kaliteli markaların yemlerini deneyin. Bu tür beslenme hataları gelecek adına risk içeriyor. Bir gün aniden geri dönülemez bir rahatsızlık başlayabilir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim,onun için daha iyi bir ortam sağladım,şimdi daha keyifli ve artık karidese bayılıyor,hala yeşil yemlerden yemiyor ama olsun en azından farklı bişey denedi,biraz suyun yüksekliğini arttırım,daha rahat yüzüyor sanki daha çok acıkıyor..tekrar teşekkürler