arkadaşlar benim bir erkek ve bir dişi muhabbet kuşum var dişi yumurtluyor ama yumurtalar boş çıkıyor takip ettiğim kadarıyla çiftleşme gerçekleşiyor ama sorunun ne olduğunu anlayamadım yardımcı olurmusunuz sorun erkekte diye düşünüyorum ama dişi kuşda yanında erkek varken boş yumurta bırakırmı.....diğer sorum ise bugun dişinin yanına yeni bir erkek koydum ve diğer erkeği kafesden ayırıp ayrı bir odaya koydum aradan iki üç saat geçtikden sonra çok fena kavga etti benim kuşlar ve erkek kanadından yaralandı acaba dişi yeni erkeği istemiyormu....bu iki soruma cevap verirseniz sevinirim
erkeği düşünün kafesine değil dişiyi erkeğin kafesine koymalıydın. yumurtalrın boş cıkması konusuna gelincede kuşlarda kısırlık çok göüür bişi deildir ama olmaz diede bişi yok erkek yada dişi kısır olabilir. eş değiştirmen mantıklı bi seçim yumurtaların boş çıkması kaç kez yaşandı kaç ağız boş yumurtladı oda önemli. il yumurtasıysa olabilir belki bir hatta başka bir şans daha verebilirsin. olmassada bırak değiştir eşleri sorunlu kuşu bul ve elinden cıkar... kolay gelsin
arkadaşım bende de aynı sorun oldu 3 kez yumurta aldıktan sonra düzelmeye başladı bence biraz bekle
bir kaç kez yumurta al
benim 3 kez yumurta yaptıktan sonra 4 partide 1 adet yavru aldım
sabret bana kalırsa
yumurtaların bos cıkma sebibi önemli. yuvanın içinde savrulma, kuluçkadan sık kalkma, ısı değisikliği, kısırlık vs bicok sebep olabilir. sebebini anlamadan eslerini değistirmemeni tavsiye ederim. bozulan yumurtaların içini açıp acaba yavru oluşmaya baslamısta mı ölmüş bakman gerekir...