Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

SORUN

Merhaba arkadaşlar benim 2 adet su kaplumbağam var ihtiyaçları olan akvaryum filtre ıstıcı kuru alanı mevcut ve artık yetişkin olduklarından çoğunlukla bitkisel yemler yiyorlar.Birkaç günden beri bitanesinin boğazında kırmızılık var.Ve ikisininde dışkıları çok sert.Bunun nedenini bilen yardımcı olursa sevinirim.Saygılarımla.

img

tugba44

16 yıl 6 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yardım edebilicek kimse yok mu ? :(

img

tugba44

ÖZEL MESAJ

O kırmızılığın resmini görebilir miyiz?

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tam olarak ne verdiğini yazabilrisen belki yardımcı olabiliriz. Verdiğin yemekler ile ilgili olma olasılığı yüksek...

img

melev

21 yıl 8 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ayrıntılı fotoğraf olmadan yardım etmemiz zor, ve neyle beslendikleri de önemli.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

resimde malesef belli olmuyor fazla büyük bişeyde değil verdiğim sebzeler kıvırcık,dereotu,kabak,havuç, üzüm yaprağı arasırada az miktarda elma seranın yemlerindende kullanıyorum 2 günde veya gün aşırı olmak üzere ve miktarları ölçülü olarak.(P,I,vital,herbivor,cornivor)haftada birkezde sera reptilin vitaminini kullanıyorum .

img

tugba44

ÖZEL MESAJ

Boğazda kırmızılık tanımı çok genel kaldığı için fikir yürütmek zor.
Kırmızılık sivilce gibi ufak bir bölgedeyse deri altında apse başlangııcı olabilir. Eğer kırmızılık bölgesel olarak yayılmışsa vitamini bir süre için verme A vitamini fazlasıda deride reaksiyon yapabilir.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

boğanzındaki kırmızılık büyüdü yara gibi duruyor iştahı hareketliliği yerinde acaba A vitaminini fazla aldığı için mi oldu ?

img

tugba44

ÖZEL MESAJ

gerçekten yardıma ihtiyacım var

img

tugba44

ÖZEL MESAJ

Bu sayfada 10 -15 mesaj aşağıda kalmış olan Seamansolul`un yazdığı 62479 nolu Deri ve Kabukta Deformasyon başlıklı mesajını bir oku. Senin olay ona benziyormu.
Nasıl bir yara , böyle açık yara gibimi yoksa sadece renk değişimimi? Ne büyüklükte bir yara ? Eğer açık yara değilse kafasını içeri çekmemeden üzerine az teramisin sürmeye çalış sonra kaplumbağayı sıcak ve kuru bölgede 2 saat beklet. Ama bu dediklerim ne olduğunu bilmeden tam olarak anlayamadan söylenmiş bir öneridir
Eğer vitamin kullanıp dozunu abartmadıysan yada A vitamini iğnesi olmadıysa fazla A vitamini fazlalığı olduğunu sanmıyorum.
En iyisi eğer yapabilirsen ona sıcak bir ortam sağlayarak veterinere götür.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ