Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

gram aldı ve rengi değişti

Hem kaplumbağama ne oldu lütfen biliyorsanız cevap yazın yoksa ölecekmi önemli bişeymii ya da kaplumbağam veterenerlikmi olacak yoksa yumutlayacamı? BENİM KAPLUMBAĞALARIM 2 YAŞINDADIR.

img

baranb

16 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gözün aydın büyüyor :)))

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok teşekkürler deryailesezer.

img

baranb

16 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar ben kaplumbağalarımdan birini mart 2007 de, ötekini mayıs 2007de aldım. Martta alınan yani Pırtık Bey şuanda 12 cm ve 200 gram, Kırpık Bey ise 10,5 cm ve 180 gram. KApluşlarımızı karşılaştırmak adına sizde ölçülerinizi yazabilir misiniz?

img

kame

17 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yazmaz mıyım, ben de deryailesezer`leri sıkıştırıyordum ölçün de bakıyım Melek biraz şişko mu diye :) Ve malesef biraz öyle görünüyor, hızlı büyüdüğünün farkındayım ve yaz sonundan beri hem su sıcaklığını 25`e çektim hem de artık haftada 3 gün hazır yem veriyorum, diğer günler bol bol yeşillik.

Melek`i 2007 Nisan ayında aldım, erkek bir kaplumbağa, belli bir süredir düzenli kabuk boy ve kilosunu takip ediyorum;

Ağustos 2007`de 9 cm. 125 g.

Eylül 2007`de 10 cm. 180 g.

Kasım 2007`de 10 cm.165 g.

Aralık 2007`de 10.5 cm. 200 g.

Mart  2008`de 11,5 cm. 240 g.

Eylül 2008`de 12 cm. 320 g.

Şu an 12 cm. 300 g.

Görüldüğü gibi ilk aylar çok hızlı büyümüştü :( Bu beslenme konusuna sarmış olmam tam da bu yüzden :) Daha bilinçli beslemeye başladıktan sonra bir senede 2 cm. uzamış, en son 7 ayda ise  yarım cm. büyümüş ki bu normale dönen bir büyüme sanırım, son 2 ayki daha kısıtlı beslenme sonrasında biraz hafiflemiş ama yine de Kame`ninkilerden epey ağır. Her ne kadar hem çevresel hem genetik faktörler  büyümeyi etkiliyor olsa da ranjı ve dağılımı görmemiz açısından daha çok arkadaşımız yazarsa daha çok referans noktamız olur :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

En kısa sürede şu teraziyi alıyoruz :) Beslenme konusunda biz de aynı sıkıntıyı çektik, ilk başlarda biraz abarttık sanırım. Aybars ve Aybala`yı ilk aldığımızda (12 Ekim 2007) kabuk boyları 3.5 cm idi, 15 Mart 2008 tariihinde 9,3 cm oldular o güne kadar hazır yemlerin toplamı günlük kafalarının hacmi kadardı ve sürekli deri değiştiriyorlardı bir kere de kabuk attılar. 15 Mart 2008 den sonra hazır yem miktarını günlük yarı kafalarının hacmine düşürdüm. Bu arada az miktarda meyve ve bol miktarda reyhan, fesleğen yemeye de alıştılar. Şu anda ikisi de 10 cm büyümelerini kontrol altına aldık çok şükür bazen aç mı bunlar acaba dediğim oluyor ama hayatlarından memnun görünüyorlar, renkleri canlı kabukları sağlıklı. Sık olmasa da deri atıyorlar ve ağırlıkları bayağı arttı :)

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dişiler anne adayı yani potansiyel yumurta taşıyıcısı oldukları için doğal olarak aynı yaştaki erkeklerden daha ağır ve büyük olur ölçerken buna dikkat edin. Ay bu diğerine göre çok şişmanlamış demeyin. Tabi bu dediğim fark daha ziyade ergenlikten sonra belirginleşecektir

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ