Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

agızdan yumurta nasıl bosaltılır!

arkadaslar sarı kızlarım yumurtladı! yumurtalarını agzından nasıl almalıyım!

img

aquamania

20 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm balığın ağzından yawruları almaya çalışma.balığı bozar yada stresse sokarsın onun için bekle sarı kızlar kendi boşaltır ağzını.

img

serev

20 yıl 1 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam AQUAmania ;

Sarı kızların sarı prensesler olmalıAnne balığın kuluçka süresi 25 ila 40 gün arasında değişir.Kuluçka süresini tamamladığında ağzında ki yavrularını ağzından dışarı püskürterek dışarı çıkarır.Yani doğum genelde kendiliğinden oluşurBalık Kuluçka süresince yemden kesileceğinden zayıf düşebilir , bu yüzden ayrı bir akvaryuma yada yavruluğa almanda fayda var.Kusturma işlemine gelince ; Balık kuluçka süresi dolduğu halde yavrularını bırakmadıysa kusturabilirsin bunu yaparken çok dikkatli olman gerekiyor Kusturma işlemini  balığın ağzının kenarlarına bastırarak yapma sakın.Hafif bir bastırma bile annenin ağzına veya kendine zarar verebilir.Balığın solungaçlarının altındaki şişkin yere hafifçe dokunmalısın.Böyle yapınca anne yavruları hemen püskürtür ne anneye bir zarar gelir nede yavrulara.

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

onlar zamanı gelince gerekeni yaparlar AQUAmania merak etme..sen ısıyı sabit tutmaya bak hoşçakal..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam AQUAmania,Dostum benim yazdıklarımı anladığından eminimde crano ne demiş anlıyabildinmi:)))))))))))))))Bir akvaryumda ısının sabit tutulacağını senin bildiğinden eminim:)))))))Kolay gelsin.Bol yavrulu günler(Bu arada akvaryum ısısı yaz aylarında sabit tutulamıyor maalesef)

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

aqua kardesim naber nerelerdesin ozlettin kendini nese sarilari 25 gun agzinda beklet sonra nazikce kibrit copu gibi biseyle agzini ac ve sonra baligi kustur okey

DEEPFISHING48 bak şimdi ne olacak tınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!Anladın :)

img

crano

ÖZEL MESAJ

Bu arada AQUAmania harbiden nerelerdesin?eski sayfalardaki arkadaşları bulmak biraz zor oluyo..Eskiden herşey çok daha iyiydi.bir de dedigim gibi akvaryum ısın sabit kalsın balıklarına güven.. :)

img

crano

ÖZEL MESAJ

Selam ; HepsiEvcil forum yöneticileri , forum başlık konularıyla ilgili olmayan yazılar hem arkadaşlarımızın yardım isteklerinin ciddiyetini bozuyor hemde boşu boşuna yer işgal ediyor.Bu tür yazıların kaldırılması forumun amaçları doğrusunda alınmış bir karar olacak.Saygı ve Sevgilerimle.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

bu konuda sana katılıyorum işte DEEPFISHING48 ;).fakat sana yazık olacak hiç düşünmedin mi? :)bence de sayın moderatörler tüm gereksiz, tekrar tekrar yazılan cevapları, gereksiz tartışmaları başlatan şahsiyetleri atın gitsin..

img

crano

ÖZEL MESAJ