Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

arkadaşlar yardımm...

arkadaşımın kaplumbağasısürekli kumun altına gömülüp ordan hiç çıkmıyormuş bn kış uykusuna yattığndan şüpheleniorum ama tam emin deilim yardımcı olursanız sevnirim bide eğer kış uykusuna yattıysa napılabilir.

img

zeynneq

16 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryum ,  akvaryum , akvaryum
Isıtıcı , ısıtıcı , ısıtıcı
Isınma lambası , ısınma lambası , ısınma lambası

Su sıcaklığı 26-28 derece . kuru bölge 30-32 derece

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bunLarın hiç biri onda yok ona bi fanusun içinde bakıo fanusun yarısı taş ve kum doLu su seviyesi yok denecek kadar az ona söledim akvaryum ısıtı filtre faLan al dedim ama umursadığnı sanmıorum ve sonunda kaplumbağası böle oLdu işde ona arada suyuna ılık su ekle dedim ama yapıomu bilmiorum

img

zeynneq

ÖZEL MESAJ

Eğer gerekli ekipmenı almaz ise yakında o kumun altından kapluşun ölüsünü çıkarır, arkadaşına aynen böyle söylersen belki dinler :)

img

melev

21 yıl 8 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ewet Zeynep akvaryum ve ısıtıcı kesinlikle gerekli.Arkadaşına bunları söyle.Ben de ölüm fanusunda bakıyordum sonra kış uykusuna yattı ve hemen akvaryum ve ısıtıcı aldım.Şimdi çok sağlıklı.Arkadaşına söyle eğer kaplumbağasını seviyorsa yazdıklarımızı aynen uygulasın.

Önce gözleri şişecek daha sonra kabuk rengi atacak ve kaçınılmaz son gelicek uyar lütfen arkadaşını....

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağa bakımı hakkında hiç bişe bilmio sölüorum al diorum ama boşver dio hayvanları pek sevmio kendisi zaten kaplumbağayıda abisi almış kaplubağası yaklaşık 5 cm boyunda ve gnde sadece 2 adet sanyu yem veriolar yetmiceni söledim ama obez olmasın dio yani anlıcanız ne desem dinlemio yakında bn isticem kaplumbağyı ondan bakmıcaksan bana ver dicem bu arada ilginiz için teşekkürler

img

zeynneq

ÖZEL MESAJ

Yaa depresmyon gibi birşeye girmiştir ya da korkuyordur ama eğer kış uykusuna yattıysa yapacak bir şey yok tabi eğer yeni kış uykusuna yattıysa suyu çok sıcak yaparsan olur.

img

baranb

16 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok büyük ve acı bir tecrübedir!!! Ölüm fanusuna koyduğun ısıtıcı suyu çok çabuk buharlaştırır. Su azaldıkça ısıtıcı suyun dışında kalır. Kapluş uykuya dalarsa yanarak can verir. Fanusundan uzaklaşacağın zamanlar suyu ağzına kadar doldur sakın çok ilgisiz kalma gözün fanusta olsun ...

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ