Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Bu iki türü nereden bulabilirim?
Herkese merhaba; Benekli su kaplumbağası ve sarı yanaklı su kaplumbağası(singapurlar ile aynı sadece yanakları turuncu değil sarı) Bu iki türden yakın zamanda petshoplarda gören yada nereden temin edebileceğim konusunda bilgisi olan varsa yardım bekliyorum. Teşekkürler
istanbul - ikitellide haftalık aldığım sanyu yemlerini tedarik ettiğim petshop`da ikitane benekli var çok güzeller ancak :) alma gibi bir durumum söz konusu değil ne zamandan beride görüyorum çok saldırgan ve çok güzeller :) eğer ilgilenirsen açık adres verebilirim
İstanbul`da değilim ama 2 hafta sonra orda olacağım.Adresi isterim sizden fakat İkitelli tarafına hiç gitmedim.Eminönünde falan bunlardan gören hiç olmadımı acaba?
Benekli kaplumbağanın nesli tehlike altında. Doğadan toplamak yasak. Evet burası Türkiye 3-5 kuruş için satanlar var ama satın almak ahlaki açıdan etik değil. Hatta yardımcı olmakta bana göre etik değil. Akvaryumda bakılması daha zor , zaten kırmızı yanaklarla kapışır. Bazen bir alçak dereden toplar getirir , kırmızı yanak 5 ytl ise bunlar 2 yeni liradan satılır çünkü kolay ölür onun için pershopçular bir an evvel satarlar. Alırsınız yemez içmez , siz çeşitli yemler filan uğraşırsınız ama gene yemez ve ölür. Değişik türler toplamak ve aynı akvaryumda bakmak yanlışlığına (acemiliğine) düşmeyin lütfen. Sonuçta hepsi su kaplumbağası , kabuğu farklı renkte boyanmış yumurta gibi düşünün.
Yasak ve etik olmadığını bilmiyordum bu durumda sanırım frozen haklı... :(