Muhabbet Kuşları

salmada üretim
slm arkadaşlar..... 150(en) x 150(boy)x 100 (derinlik) cm ebatlerında bir salma yapıp, üretim yapmak istiyorum.bu ebatlarda bir salmada 10 çift muhabbet kuşu çiftleştirebilirmiyim?? teşekkürler

ebatlar 20 adet kuş için yeterli fakat yuvalıkları salma dısına monte edersen yerden kar etmis olursun. bi de tüneklerini kuru kalabalık yapmayacak sekilde islerine yarar bi sekilde takarsan ebatlar yeterli olur...

teşekkürler gökhan bey.. yuvalıkları salma dışına monte edeceğim zaten...tünekleri nasıl yerleştireceğim hakkında bilgi verebilirmisiniz bana*? teşekkürler

mesela birbirine çapraz gelen tünekler kusları rahatsız eder. birbirine paralel yaparsan bir tünekten diğerine gecmesi hem kolay hem de eğlenceli olduğundan kusun psikolojik olarak kafesini benimseyecektir. birbirine paralel ve hem paralel hem biraz yüksek olan tüneklerden birbirine zıplarken burası benim izlenimi verirler. bunun dısında yuva girislerinde mutlaka kuslarının nöbet bekleyeceği tünekler olmalı kus hiç hareket emeden bu tünek üzerinden hem yuva icini görmeli hem kafes içini kontrol etmeli. yemlik ve sulukların da ön kısmında karmaşa yaratmayan az sayıda tünek olmalı...

arkadaşım benden sana tavsiyem çift çift kafeslerde uretim yapmanızdır ben yaklaşık 20 metre kare odada kuş besledim kuşlar ilk zamanlar sorunsuz olarak yavru verdiler sonradan birbirlerinin yuvalarını istila ettiler 2 sene once yaklaşık 35 adt aldıgım yavrualdım bu şekilde ama cokta oldurdum bgecen sene ise kafese cevirdim ve ve bu sene ise tam tamına bunun 4 katı yavru aldım vede eksiksiz olarak ve uretimde arttı size tavsiyem muhabbet salma kafeslerine ikişler yumurtalık takarak duvara monte halinde takmanızdır kimse kimseye zarar vermez tam olarak bilgi istiyorsan 🔒 Üyelere Özel veya 🔒 Üyelere Özel num. bana ulaşabilirsin perşembe veya pazar gunu ararsan memnun olurum saygılar...

Merhaba arkadaşlar.Ben daha önce kafes içinde üretim yaptım şimdi salmada üretmeye karar verdim.100cm uzunluk,50cm boy ve 50cm en boyutlarına karar kıldım.Ağaçları kestirdim ön tel sipariş ettim.Tünek olarak portakal ağacından dallar kestim. Sadece ön tarafı açık olacak sorun olurmu? Bu büyüklükteki kafese kaç çift kuş idealdir? Tecrübenizden yardım istiyorum.Saygılarımla...

sadece ön tarafı tel olsa uygun olur.10 çift kus icin yeterli büyüklükte...

Yanıtlamak için giriş yapın