Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kış uykusu??
Uzun aradan sonra herkese tekrar merhaba.2006 nın ortasından beri girememişim siteye.Az önce tüm siteyi araştırdım neredeyse.Forumlardada baktım ama kaç sayfaya bakabilirim ki :) Ana sayfadaki her bilginin olduğu yazıdada istediğim cevabı bulamadım.Biri 6 senedir diğeri 2 yıldır benimle olan kırmızı yanaklı su kapluşlarımı kış uykusuna yatırmak istiyorum.2side bugüne kadar hiç yatmadı.Ev merkezi ısıtmalı e birde bebek var.Nerede,neyin içinde ne şkilde yatırmam lazım.Kapalı balkon yok.Ev kışın hep 26 derecenin üzeri.Ne yapmam gerekli yardım rica ediyorum.Birde kış uykusuna yatmamaları sağlık sorunu yaratır mı?
Kış uykusu ev düzeneğinde olması gereken bir şey değildir. Kış uykusuna yatmaması daha makuldür. Bakım koşullarınızı sürdürürseniz zaten kış uykusu ihtiyacı hissetmeyecektir. Selamlar.
Kış uykusuna YATMALARI sorun yaratır :) Şartlarınız müsait gibi görünüyor neden illa ki kış uykusuna yatırmak istiyorsunuz ki? Kış uykusu doğal ortamları gereği bir mecburiyettir ve yarı ölüm halidir. Buna mecbur değilse neden bedenlerini çok yoracak kış uykusuna yatsınlar ki? Ekmek elden su swordfish_prelude`den yaşıyorlar nasıl olsa :))
Sizin burda frozen in dün başka bir başlık altında verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Aslında benim illa yatsınlar diye bir kaygım yok.Zaten bunca zamandırda yatmaları için bi çaba sarfetmedim işte.Ama sürekli onlar için alışveriş yaptığım İçerenköy Carrefour daki arkadaş.petin sahibi bana sürekli yatmaları gerektiğiyle ilgili yoksa dengelerinin bozulmaya başlayacağını söylüyor.Anlayacağınız kafam karıştığı için bilirkişilerin fikirlerini almak istedim... Teşekkürler.
swordfish_ prelüde merhaba.
Size o tavsiyede bulunan kişiye tek bir soru sorarmısınız ? Red ear slider`lar kış uykusuna nasıl yatıyor ? Nerde yatıyor ? Yani karaya mı çıkıyor suda mı yatıyor. Sadece vereceği cevabı merak ettim bakalım ne diyecek.
İngilizceniz varmı bilemiyorum ama bu da kış uykusu için yabancı bir kaynak
http://redearslider.com/hibernation.html
Kaplumbağlarının suyunu değiştirirken soğuk su koy eğer 24,25 derecenin altında birkaçgün bırak hemen kış uykusuna yatarlar.
Sevgili baranb biz ev ortamında kış uykusuna yatırmayın bu ölüme zorlamak diye bas bas bağırıyoruz sen nasıl yatırılacağı konusunda akıl veriyorsun, tam olarak emin olmadığınız şeyleri buraya yazmayın lütfen. Bunları okuyup inanıp kaplumbağalarına işkence eden insanlar var. !!!!!!!!!!!! EV ORTAMINDA KIŞ UYKUSU OLMAAAAAZ !!!!!!!
Ben sorumun cevabını kat be kat aldım.Verilen linkede bakarsanız zaten evde kış uykusuna yatırmamanın en mantıklısı ve onlar için en sağlıklısı olduğunu anlarsınız... ***EV ORTAMINDA KIŞ UYKUSU OLMAAAAZ***