Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Isıtıcım bozukmu?
Merhaba Arkadaşlar, Akvaryumumda 100w atman ısıtıcı var.Bazen suya elimi soktuğumda gayet güzel sıcaklığı oluyor.Ama bazen soğuyor ve sonra tekrar devreye giriyor.Suyun sıcaklığı sabit durmuyor.Bu neden olabilir? dereceyi 28 dereceye ayarlıyorum ama. akvaryumum çok büyük değil..altıgen biçiminde bi akvaryum.100w yeterli dediler akvaryumum için.Sizce sıcaklığın böyle bi artıp bi azalması normal mi ? tüm ısıtıcılarmı böyle? teşekkürler.
Belki su bir sıcak bir soğuk değildir de size öyle geliyordur.Isıtıcıların termometresine güvenmeyin.Siz cama yapıştırılan termometrelerden alın ve suyun sıcaklığını ölçün.Böylelikle yanılma payınız çok azalır.Bir kontrol edin eğer su soğuk kalıyorsa yeni daha büyük bir ısıtıcıyla değiştirirsiniz.Paludaryumunuz kaç litre?
Isıtıcınız termostatlı olduğu için su ayarladığınız sıcaklığa gelince durup sonra tekrar devreye girmesi normal, bunu kontrol etmenin en sağlam yolu bir dereceyle su sıcaklığını takip etmek. Kağıt değil de cam derecelerden alın yada bulabilirseniz dijital olanlardan. Bir bakın bakalım su kaç derece, kaç derece olunca ısıtıcı tekrar devreye giriyor, ısıtıcı çalıştığında su birden fazlaca mı ısınıyor. Akvaryumunuzda kaç litre su var? Isıtıcınızın watt değeri de fazla geliyor olabilir, yuvarlak hesap 100 wattlık bir ısıtıcı 70-120 litre su için uygun diyebiliriz (evin sıcaklığı da bir etken tabi, çok kabaca bir hesap bu). Yani mesela akvaryumuzda 50 litre su varsa 100 wattlık bir ısıtıcı ile su birden ısınıyor olabilir.
ısıtıcım kırıldı benim de daha bu akşam... ve malesef yeni bir ısıtıcı almam biraz uzun sürmek zorunda. haliazırdaki ısıtıcıyı tamir etmeye çalıştım ama su alıyo içine ve ısıtmıyo malesef sadece ışığı yaniyoS: ne yapabilirim sizce?
Bu durumun çözümü yok ısıtıcıyla elektrikle şaka olmaz. Sakın emin olamayacağın uyduruk birşey kullanma. Bazı tamir türü öneriler yapılabilir ama ben riske girmem. Hem senin hayatın hemde kaplumbağan söz konusu. Sanal Kredi kartı ile yada direk kredi kartıyla internetten örneğin 8-12 ay taksitle bir ısıtıcı al. Yada direk mağazalardan kredi kartı ve taksitle almaya çalış. Maddi olarak üzerine yük almadan ödemeyi zaman yayarak yapılabilecek tek çözüm bu.