Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
bu davranışları normal mi ??
kaplumbağalarımın suyunu değiştirdim ama sanki bi garipler suya girince hiç durmadan hızla karaya çıkıyolar suyun dibinde sürekli ağızlarını açıyolar baloncuklar çıkıyo sizce normalmi???
İyi belirtiler değil Utqujoan, suyu değiştirince yeni koyduğunuz su kaç derece oluyor, ısıtıcınız var mı, iştahları nasıl?
Hayır bence normal belirtiler :) Kaplumbağalar yaşam alanlarını çok iyi analiz eden bir canlı türüdür.Suyu değiştirdiğinde bunu anlar ve rahatsız olur, fakat kısa bir süre içinde bu ortama da alışır.Kaplumbağanı strese sokmamak için mümkün olduğunca az su değiştir.Alabilirsen bir filtre al.Bide suyun sıcaklığının değiştirmeden önceki sıcaklığına eşit olduğundan emin ol, ısılar eşitlenmeden kapluşunu suya sokma, ve umarım bir ısıtıcın vardır çünkü eğer bi ısıtıcıları yoksa bu hareketleri bulundukları ortamdan kaçma çabası sonucu ortaya çıkan görüntülerdende oluşmuş olabilir. Baloncuk çıkarmasının nedeni kafası suyun üzerindeyken nefes alma sırasında ani bir refleks ile kabuğuna çekilip yüzmeye çalışması halinde oluşturduğu CO`yu (Karbondioksit) dışarı çıkarmasıdır, korkulacak birşey değildir.
ısıtıcım ve filtrem var bide davranışları düzeli:Dyinede sağolun
he bide iştahlarıda gayet yerinde ne kadar yem verirsem veriyim hep yiyolar 1 tane bile suda kalmıyo:D
Bana sorarsan sanyu turtle sticks gibi bir yem kullanıyorsan günde 1 taneden fazla verme, kaplumbağalar obur hayvanlar ne versen yerler ama günde 1 yemden fazlası zararlı olabilir.Ama başka bir yem kullanıyorsan bilemem.Benim uyguladığım günlük yem düzeni : Sabah üzerinde vitamin damlatılmış 1 adet sanyu turtle sticks. Öğlen herhangi bir sebze veya meyve, hergün çeşidini değiştiriyorum yani mesela bigün marul verirsem 2. gün havuç veriyorum :) Akşamda etçil besliyorum, yani mesela karides, akbalık, tavuk göğüsü gibi (haşlanmış).
ya su sıcaktır yada soğuktur