Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
resimdeki kuru alanı nasıl yapmışlar:S:S
bn bu resimdeki kuru alanın nasıl yapıldığını çözemedim sanki akvayuma yapıştırılmış kaya gibi :S:S anlayan lütfen cevap yazsın http://img159.imageshack.us/img159/1860/yenihalvr1.jpg
Köpükten arka plan var kuru bölgede onun gene köpükten yapılmış çıkıntısı. Köpüğün üzeri suya madde bırakmayacak kaplumbağaları zehirlemiyecek ama yüzeyi sertleştirecek bir izolasyon malzemesi ile kaplanıyor. Bende bir zamanlar birşeyler denemiştim ama daha bu arazi modelini yaparken su kaplumbağalarının acıklı gerçeğini görerek hemen vazgeçtim su kaplumbağası almadım. Akar şelaleli , gizli led aydınlatmalı arazi modeli bitti , bir süre balkonda durduktan sonra çöpe atıldı.
http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=22215
Bak burda akvaryumun sahibi hanım biraz anlatmış nasıl yaptığını;
http://www.akvaryum.com/Forum/kaplumbagalar_icin_arka_f&111;n+led_(resimli)_k83661.asp?PN=2
Böyle çalışmaların nasıl yapıldığıyla ilgili akvaryum sitelerinin "kendin yap" bölümlerine de bakabilirsin, görsel olarak ben çok çok beğeniyorum doğrusu.
Frozen, bu fotoğraftaki akvaryumda yaşayan kapluşlar için de SKSHÇD`nin bir organizasyon düzenlemesi gerekmişti ama geç kaldık galiba, nerdeler acaba şimdi? :(
Sevgili Pınar
Herşeyden önce ben karıştırmışım , bu akvaryum başka birisine ait diye düşünüyordum , sen link koyunca doğru yere ulaştım. Biraz okudum , son durumu yani satış olayını zaten bilmiyordum onuda senin yazından öğrendim. Alan kişiye sormak lazım nerdeler diye ..Gökyüzünde ki göllere ulaşmış olmaları büyük ihtimal.
Ne diyeyim aslında normal bir süreç bu. Ben veren kimseyi suçlamıyorum ama başlamayın diye uyarıldıkları halde su kaplumbağası alan kişilere biraz sitem etme hakkımız var.
Çok sevmek yada onlar için ilk başlarda çok uğraşmak kaplumbağaların geleceğini malesef kurtarmıyor. Pek çok kez ölen yada günü geldiğinde bir yerlere sepetlenen bu tür kaplumbağa örneklerini oldukça sık gördük. Şu forumda bile çok sayıda aldım onu çok seviyorum... artık bakamıyorum veriyorum örnekleri çoktur. Benimde aklıma 2 ci mesajında geri vereceği gün için espiri olsun diye geri saymaya başladığım birisi geldi şimdi. Her ne kadar 1.5 yılı dakika cinsinden yanlış yazmış olsamda. O kişinin kaplumbağaları ne oldu acaba.
Günü gelip kaplumbağasını vermeyenler bence çok sevenler değil başka tür bir özelliği olan kişiler. Çünkü hepimiz biliyoruz ki sevgi zamanla tükenen birşey. Aşklar bile bitiyorsa kaplumbağa sevgisi neden bitmesin. Ama zamanla değişmeyen başka birşey var ki kaplumbağaları verilmekten yada atılmaktan kurtaran odur. İşte bu son şey çok az kişide var. Ne olduğunu da bilemiyorum açıklayamayacağım.
Şu forumdan bunca yıl içinde kimler geldi kimler geçti.....Kaçının kaplumbağası duruyor dersiniz. Eğer vermeyen kim var derseniz , benim bütün bildiklerim tanıdıklarım içinde saysam ( oda henüz vermeyenler diyelim ) bir elimin parmaklarından azdır.
Su kaplumbağası bakımının zorlu bir süreç olduğunu , mum gibi eridiğini , zamanla ortaya çıkan çözümsüz sorunlara gebe olduğunu 10 bin kere yazsakta malesef işe başlamadan söylediklerimizin manası anlaşılamıyor.
Su kaplumbağalarının engellenemez ticaretinin o 3 kara deliğini bir türlü kapatamıyoruz
1 - aşırı şirin minik kaplumbağalar.
2 - özelliklerine göre satılan en ucuz canlı olmaları.
3 - neye başladığımızı işin başında asla bilememek...
Hoş diğer sürüngenlerde de durum farklı değil. Sürüngen forumlarında ki o sahte sevgi sözcüklerinin perdelediği bitmez tükenmez arıyorum arıyorum ...buldum alıyorum..tüh bakamıyorum alan yokmuuu..satıyorum fırtınasıda bunun ispatidır.
Lafı uzattım gene değilmi ?...
Öncelikle onları neden alıp küçücük akvaryuma tıktık bunu iyi düşünmek gerekiyor bence. Bir yıl oldu Aybars ve Aybalayı alalı, aldık çünkü yoğun iş temposunun içinde bizi farklı bir şekilde meşgul edecek bir hobiye ihtiyacımız vardı. Bakımlarını bu kadar masraflı ve yorucu olduğunu bilseydik alır mıydık bilmiyorum ama şimdi çok pişman değiliz. Yaptıkları her hareket neşe kaynağı, masraflı olması da çok sorun değil zira ucuz hobi olmaz, hele bir canlı söz konusu ise hiç olmamalı bazı şeyleri alınca idame ettirmesi kolay zaten. Bir yıldır ailenin bir ferdi gibi oldular, akşam meyve saati gelince onlarda çırpınmaya başlıyorlar, sevdiriyorlar kendilerini eşşek sıpaları yahu:) Üstad o bitmeyen şey bence inat. Sırf alıp da bakamayanlara inat bakılabileceğini gösterme inadı, çok zor değil aslında sadece planlı ve sabırlı olmak gerekiyor. Birde bu bebekler hiç büyümüyor bunu da göze almak lazım. ( Yani her zaman mamasını yedireceksin, altını temizleyeceksin, belki 5 belki 35 sene tabii o kadar yaşarsak :)
yardım ettiniz için teşekkürler
Hayvana karşı sorumluluğunu bilmek olsa gerek Frozen...Onun bir canlı olduğunu , ona bakan kişinin hayvana en iyi şekilde bakması zorunluluğunu , onun bir insan gibi sorumluluk getirdiğini unutmayan , her daim bilen ve hatırlayan insanlardır onlar. Dediğin gibi su kaplumbağalarının bakım zorluğu yaşanmadan anlaşılamıyor. Bu böyle daha uzun süre devam eder sanıyorum.Hayvan dükkanları satmaya devam edecektir.Bu işin sonunu görebilmek imkansız gibi duruyor.Bıdıklar "bu kadar güzel" bir ticaret kaynağı olduğu sürece işin sonunu görebilmek zor...Ancak belki insanlar bir nebze bilinçlenebilir.O da ancak bizler sayesinde olabilir.Durmak yok , devam.