Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ısıtıcı aldım:)))))
slm ısıtıcmı yeni aldım fazla 1fikrim yok bu konuda şuan 24 derece fakt bana azmış gbi geliyor sizce nekdr olmalı lütfen yardmcı olun
Çok iyi yapmışsın burrr, alman gereken en önemli şey :) 26-28 dereceye ayarlayabilirsin ısıtıcını. Isıtıcıyı en güvenli kullanım şekli önce ısıtıcıyı akvaryuma sağlamca vantuzluyoruz, bazı ısıtıcılar suyun tamamen içinde çalışabilirken bazılarında bir seviye işareti olur, bunların en üst ayar yapılan plastik kısmı suyun dışında tutulmalıdır, buna göre ısıtıcının yerini ayarla. Daha sonra fişe takmadan önce suyun içindeyken bir 10-15 dakika bekliyoruz, ondan sonra fişe takıyoruz. Çıkarırken de yine fişi çek, bir 10-15 dakika bekle, ondan sonra sudan çıkar ısıtıcıyı, bu şekilde ani ısı değişimden oluşabilen çatlama riskleri en aza iner. Hiçbir zaman suyun dışındayken fişe takılı olmamalı ısıtıcı, bu çok önemli, mesela su azaldığında yada temizlikte suyu boşalttığında ısıtıcıyı mutlaka önceden fişten çek. Zaten ısıtıcını bir kez akvaryuma taktıktan sonra bir daha temizlik harici çıkarmana gerek yok, termostatlı olduğuna göre gerektiğinde çalışıp gerektiğinde duracak.
teşekkür ederimm.)