Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Lütfen Yardım Edin Kaplumbağama Birşey Oldu
Kaplumbağamın keyfi 2 hafta önceye kadar çok iyiydi, alalı nerdeyse 2 ay oldu, şuanda 7 aylık ve kabuk uzunluğu 7 cm.Havalar değişmeden ne versem yiyordu, günde 1 adet üzerine vitamin eklenmiş sanyu turtle sticks veriyordum her sabah, ve 3 öğün besliyordum öğlen otçul olarak besliyordum yani havuç, domates, salatalık, üzüm, karpuz ne versem yiyordu, akşamda karides, alabalık gibi besinlerle etçil olarak besliyordum.Ama benim okula başlamamla birlikte hiçbirşey yemez oldu. Ben bunun sebebinin önce çok erken uyanıp onu erken doyurmak zorunda olduğum için sanmıştım ama sanırım havaların soğumasındanda etkilendi, ısıtıcım bozuldu şuanda 1-2 hafta yeni ısıtıcı almam mümkün değil, suyunun ısısını kattle ile su ısıtarak düzenliyorum. Ama şuanda tatil yani yemini sabah vermek zorunda değilim, gün içinde farklı zamanlarda devamlı ona yemini veya başka sebze, balık gibi besinleri yedirmeye çalışıyorum ama hiçbirini yemiyor.Her zaman ona elimle yem verirdim şimdi uzatıyorum geliyor kokluyor ve bir süre sonra geri çekiliyor kafasını suya daldırıyor.2 haftadır ona ne yem ne sebze nede etçil birşey yediremedim, suyunun içinde yumurta ve üzüm parçaları vardı sanırım onları ara sıra yiyerek hayatta kalıyor. Sizce bu sorun ciddi mi?Ne yapmalıyım, ona birşey olacak diye çok korkuyorum.
Bu sırada büyük bir akvaryumun içinde bakıyorum ama filtreleri yok, UV-B veya ısıtıcı lambaları yok, Suyunu 3-4 günde bir kendim değiştiriyorum bunun için filtreye ihtiyaç duymuyorum ama gerekirse UV-B lamba ve ısıtıcı lamba almayı düşünüyorum, sizce mutlaka alınması gerekir mi?Şuanda fazla bütçe ayıramıyorum kapluşuma 1-2 hafta sonra hepsini birden almayı düşünüyorum o zaman kadar birşey olur mu?Bu sırada kuru alanı var ve nerdeyse günün yarısını orda geçiriyor oraya çıkıp bacaklarını germeyi çok seviyor :)
Sen problemi çözmüşsü bile. Üşüdüğü için hasta oluyor. "Ketıl" ile su eklemen manasız. yarım saat gibi bir zamanda eklediğin su tekrar soğur. Gece akvaryum başında nöbet tutmuyorsan gereksiz uğraşıyorsun demektir. Isıtıcılar 20 YTL den ucuz. Bir an önce edinmelisin.
Yani üşüdüğü için mi yemiyor?Eğer suyu soğuk olmazsa sorun olmaz mı?
Isıtıcı yoksa gerisi teferruat zaten. Ama sudaki yumurta ve üzüm parçalarını al suda bozulup daha beter zehir üretirler. Yumurta verilmemesi gereken bir besin.
Isıtıcı olmadığı için yemiyor zincir9598, sen al hemen ısıtıcıyı bak nasıl yemeye başlayacak. Zaman kaybetme, soğuk su çok kısa bir süre sonra sadece iştahsız olmasına değil hasta olmasına da sebep olacak. Acilen ısıtıcıyı almalısın, sıcak su ekleyerek olmaz kesinlikle. Durumlar sıkışıksa UVB`yi boşver, ama kuru bölgesinin üstüne mutlaka bir masa lambası doğrult, güneş gibi ısıtsın kayayı, 60-75 watt normal bir ampul bile olur.
Çok sağolun hepiniz, gerçekten çok ilgilisiniz.Isıtıcıyı ve yüzey ısıtıcısını aldım eskisinden daha canlı oldu :) Tekrar teşekkür ediyorum.