selam arkadaşlar,bu siteyi yeni keşfettim.bilgi paylaşımı açısında çok güzel.benim bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
benim bir salma kafesim var.19 adet muhabbetim var içinde.8 i dişi 11 i erkek ve yaklaşık 4,5 aylıklar. içlerinde sadece yetişkin bir çiftim war ama şu ana kadar hiç yawru alamadım.
Üstelik içinde de 7 tane yuvam war ve
hafta da 2kere yumurta haşlayıp irmikle karıştırıp veriyorum.semiz otu marul ve havuçlarını eksik etmiyorum.
sorum şu acaba yumurtlamalarını daha nekadar süre beklemem gerekiyor?
ikincisi de yuvaları koymak için raf yaptım.raftada birbirinden yaklaşık 10 cm uzaklığa yuvaları yerleştirdim.yuvaların birbirine yakın olması üremeyi olumsuz etkiler mi?
üçüncüsü gaga taşı mürekkep balığının kemiği yerine geçermi calsiyum açısından?
bu benim ilk denemem tavsiye üzerine bir hevesle giriştim bu işe ama başarı sağlayabilirmiyim bilemiyorum.yardımlarınızı bekliyorum.saolun şimdiden
slm aramıza hosgeldin. kuslarının aynı yas aralığında olması güzel. ayrıca salma icinde kuslar eslerini kendileri secme imkanına da sahipler. beslenme sistemine aynen devam ama yaglandıklarını hissettiğin anda biraz yavaslatabilirsin. 3-4 ay içerisinde yavrularından verim almaya baslarsın. aralarındaki mesafe eyeterli. tek dikkat etmen gereken yuva ağızlarının bu mesafede birbirine bakacak sekilde olmaması. gaga tası mürekkep balığı kemiğinin yerini birebirkarsılamaz. her ikisini de kullanmanı tavsiye ederim. bu hevesle ve bu titizlikle bakımlarına devam edersen basarı sağlayacağına emin olabilirsin...
çok teşekkür ederim gökhan bey.Allah razı olsun.Hiç cevap alamayacağımı sanmıştım.
Ayrıca Muhabbet severlerin bu kadar çok olduğunu bilmiyordum bu siteyi keşfedinceye kadar.Bu siteyi hizmete açanlardan da Allah razı olsun.Çok süper bir şey.
bu arada Kadir Gecenizi kutlar,herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.tekrar teşekkürler Gökhan Bey