Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağa Hastalığı [yardım pls]

Arkadaşlar 5 Ay Önce Aldığım 2 Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağalarımmda Bu Zamana Kadar Sorun Yoktu 1 hafta Kadar Önce Diğerine Göre Biraz Daha Küçük Olan Kaplumbağamda Halsizlik,(Sonlara Doğru)İştahsızlık Oluştu.Gerekli Güneşlendirmeyi Yaptım Önce fanusta(Çıkakbilecekleri taşın bulunduğu)Besledik Sonra Büyük Yayvan bi cam kasenin içinde besledik(saklanacakları yer mevcuttu)(Hareket Edecekleri yer Var).Beslenmesini İse Günde 1-2 Kere Akvaryumcunun Verdiği Kahve Rengi Ufak Yemlerle Sağladım(arada marul,elma kabuğu,salatalık verdim)Hasta olduğunu anladığımda Akvaryumcu`dan Vitamin Aldım Kullanma Talimatlarına Uydum Ama Kablumbağam hala Kötü,İştahsız Kuruma Olanağı Olan Yerde Duruyor Arada Suya İnip Hareketleniyor(Ama gene yeterince Hareketli değil,Bazen Asılı Kalıyor)Gözünde Bi Problem Olduğunu Düşünüyorum Elimi Takip Etmiyor Ne Yapmalıyım? Diğer Kaplumbağam Çok Sağlıklı ve Her Şeyi Yiyor Not:Son 3 Gündür 1.5v Lik Ampulle Bulunduğu Kaba Yaklaşık 4-5 Saat Işık Sağlıyorum,Kabını 4-5 Günde Temizliyorum

img

faikrefik

16 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Filtreniz yok , ısınma lambanız yok tahminen ısıtıcınızda yok ve kaplumbağalar en fazla birkaç litrede suda yaşıyorlar bu durumda hastalanma riski oldukça yükseliyor.
Kaplumbağa sağlığı ve yaşam alanı için gerekenlerden sadece bir tekini eksik bıraksanız bile kaplumbağanızı riske atmış sayılırsınız. Hasta olduktan sonra iş çok zor. Vitaminler ancak sağlıklı iken bağışıklık sisteminin ve direncini yüksek tutmakta işe yarar.
Bütün yukarda saydığım eksikliklerin yanısıra 1.5 wattlık lamba hiç bir işe yaramaz en az 40 watt gücünde bir lamba olmalı ve 15- 20 cm gibi yakın bir mesafeden günde 9-10 saat yanmalı.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Faikrefik selam,

Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef kaplumbağalarımız, Frozen`ın da dediği gibi çok kırılgan. Sadece bir şeyi bile unutsak, ya da sağlayamazsak çok kolay hastalanabiliyorlar.

Evet, maalesef kaplumbağalarınıza bilinçli bir şekilde bakmıyorsunuz söylediklerinize bakılırsa. Kaplumbağaların akvaryuma, ısıtıcıya, uvb lambaya (güneş de olabilir, ben beş yıldır kullanmıyorum), tercihen bir infrared ısı veren lambaya ve filtreye (dış filtre olması çok iyi olur) ihtiyaçları vardır, çok temek olarak. Aşağıdaki linkten, kaplumbağa bakımı ile ilgili size referans olabilecek arşiv forumumuza ulaşabilirsiniz.

http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=5441

"İyi güzel de şu anda ne yapabilirim?" derseniz, maalesef bahsettiğiniz halsizliğin tek bir nedeni yok. Ancak, size tavsiyem, bir an önce akvaryum (şimdilik 80 litrelik bir akvaryum işinizi görür, ama ileride illaki büyütmeniz gerekicek) ve ısıtıcı alın, ve suyu 26-28 derecede sabitleyip, kaplumbağalarınızı içine koyun. Çoğu zaman sadece ılık sudan geçirmek bile kaplumbağalara tedavi olabiliyor. Ama asla ve asla, şu anki koşullar altında olmaz, kaplumbağalarınızı -üzülerek söylüyorum- kaybedersiniz.

Benim de iki adet su kaplumbağam var, şu boyunlarında kırmızılık olanlardan ;) Sizinki de kuvvetle muhtemel bunlardandır. Bu hayvanların adı, Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası (Trachemys scripta elegansı) dır, ve ana vatanı Meksika`dır.

Benim kaplumbağalarımdan biri dişi, diğeri ise erkek. İkisi de beş yaşının üzerindeler. 100x50x40 boyutlarında bir akvaryumda yaşıyorlar, akvaryumda 150 lt su var, ve ısıtıcı sayesinde su sürekli 26 derecede sabit. Büyük bir kaya sayesinde istedikleri zaman çıkıp kuruyabilecekleri bir kuru alanları, ve bu kuru alanı ısıtan ve aydınlatan, güçlü bir lamba var. Atman iç filtre, ve Eheim dış filtrelerim 7/24 suyu filtre etmekte. Aşağıda, kurduğum sistemin fotoğrafını görebilirsin. Kabaca böyle bir şeye ihtiyacınız var, madem iki adet kırmızı yanaklıya bakacaksınız...

Saygılarımla

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mesajlarınızı Okudum Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim Bir Tane 100x40x40 Akvaryum Yaptırıyorum Diğer Malzemeleride Temin Edeceğim Kablumbağamın Gözüne Tyremisinn(Herhalde Böyle Yazılıyor :D ) Sürdüm Hafifçe.Olabildiğince Ilık Tutmaya Çalışıyorum Akvaryum Gelene Kadar Çok Saolun...

img

faikrefik

16 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ