Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
BILDIRCIN KAFESİ İMALATI - 4.sayfa
SELAM HAYVANSEVERLER KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN BILDIRCIN KAFESLERİ 2,3,4,5 KATLI OLUP YUMURTA VE BÜYÜTME KAFESLERİDİR.DEMONTE OLDUKLARI VE KOMPLE PASLANMAZ KROM MALZEMEDEN YAPILDIKLARI İÇİN ESTETİK VE BİR O KADARDA SAĞLIKLIDIR HAYVANLARIN SIŞKILARI DİREK AYRI BİR BÖLÜME DÜŞER VE ONLARIN ÜZERİ BASMASI ENGELLENMİŞTİR.OTOMATİK SULUK SİSTEMİ OLDUĞUNDAN DEVAMLI TEMİZ VE SERİN DU İÇİMİDE VERİMİ ARTTIRMAKTADIR.İRTİBAT TEL :0 535 492 20 35 E-MAİL :[email protected]
(hoşgör01)arkadaşım bende yılardır keklik çeşitleri,sülünler,bıldırcınlar ve tavuk çeşitleri beslerim formdaki çoğu arkadaşı yakınan telefonla veya gıyaben tanırım size ilk defa rastladım anlaşılan bıldırcın konusunda bayağı deneyimlisiniz yazdıklarınızın bir kısmına tamamen katılıyorum fakat anlamadığım şu zorluklarda bahsediyorsuz doğrudur emeğinize saygı duyuyorum hepimiz biliyoruz,kuşçularda satılan küçüçük kafesleri 20-25 ytl ye alırken bıldırcın kafeslerini o fiyata kim imal edebiliyor anlayamadım bir zahmet telefononuzu yazında bizde alalım 5 katlı bir kafese ihtiyacım var,sayğılarımla mehmet ulusoy kayseri
ben yazmak için bir kaç gün bekledim şemşettin dosta verdiği bilgiler için yalnız ekleyeceklerim var şemşettin dostun yazdıklarına.koksidiyoz hastalığı genellikle güvercin ve köpeklerde görülen bir ishal turudur bıldırcında bunun görulme oranı diğer hayvanlara nazaran çok daha düşüktür.tabiiki sektörün zor yanları var katılıyorum her iş alanında olduğu gibi bodrumda veya çatıkatında bu iş yapan biri için öncelikle izin işi çok zor ama iç işleri bakanlığınınmahalli idareler genel müdürlüğünün 22,08,2005 tarih ve 2005/84 sayılı kanunu ile yayınlanan genelgede kanatlı hayvanlar için çalışma izni ve gıda sicil belgesi ve çalışma ruhsatının aynı kapsama alınması ile bu tur iş yerlerinde çalışma ruhsatı bahsettiğim diğer izinlerinde alınması anlamına geliyor.ayrıca kanatlı sektöründeki kdv oranının %18 den 8 çekilmesi yemdeki halen %8 olan kdv oranının %1 e indirilme çalışmaları kanatlı sektöre yönelik bazı desteklemelerden en önemlileridir.ayrıca tarım il müdürlükleri kayıtlı olan küçük buyuk üreticilere veteriner ve ilaç desteği devamlı şekilde vermektedir.yine türk gıda kodeksinin 23,01,2008 tarih ve 2675 nolu kararındada gerek yumurta ve gerek kanatlı hayvan et üretimi son şeklini almıştır.yem konusundada size katılmıyorum yemliklerin kenarları yuksek olursa yem zaiyatı çok ama çok aza inmiş oluyor olaki 50 gr.tuketim bile 110 gr yem yiyen bir yarka(yumurta tavuğu)ya göre çok düşüktür buna paralel yumurta fiyatıda yarkayla aynıdır.ben üreten toplum taraftarı olan bir kişi olarak üretim yapan herkezi destekliyorum zorluklar aşılır kolay değildir.etlik bıldırcın yurdumuzda daha oturmadı ama yetiştirici sayısının artışına ve gelen talebe göre bununda zamanla oturacağını düşünüyorum siz bu işi kapasiteli yapıyorsanız istanbul pazarında etlik bıldırcının arandığınıda bılmelisiniz ben sürekli yolluyorum adet sınırsız yeterki senin sistemin ona el versin yumurtada aynı şekilde adet sınırsız ama benim sistemim markete yönelik değil tabiki toptana yönelik sitedeki çok dosttanda yemekli yumurta devamlı alırım üretimim yetmediği için yani pazar kadar kolay bişey yok bence bıldırcında ama sistemin olacak tabii 100 bıldırcınla 5000 bıldırcın bir olmuyor sistem lazım sistemsiz çalışırsan zor.kafes konusuna gelince saygı değer dostum biraz önce de bahsettiğin gibi gübre tavası ve yemlik maliyeti 15 ytl.nalburiyecideki künes teliyle kafes telinin ve özelikle kafes hasırının farklı olduğunuda bilirsin eski yetiştirici olduğuna göre.ayrıca benden kafes almak için arayanlara ve yazanlara kendi yapacakları kafeslerde devamlı yardımcı olmuş bazende parçalarda ücret gözetmemişimdir.yalnız senden ricam şu kafes işini birde bize öğretsen MKS aileside evcil dostlara ucuz ucuz kafes üretsek çünkü biz kanatlı yetiştiricisiyiz sonradan kafesçi olduk tabii bizim sektöre girmemizle tabiiki denge birazda bizden yana kaydı ama üzerinde çalıştığımız kafesleri inşallah önümüzdeki günlerde yetiştiricilere daha ucuz fiyata sunacaz.aramızda yenisin benim başlığıma yazdığın gün herhalde uye oldun iletişim bilgilerini bizle paylaşırsan daha ii tanışmız oluruz adana benim yuklu yumurta pazarım her hafta giden benden yumurta adana`ya ama senin bahsettiğin bıldırcın üreticileride seni tanımıyor iletişim bilgilerini yazarsan tecrübelerinden bende yararlanmak isterim.
şemsettin beye katılmıyorum bende kendisi gibi düşünüp kendi kafeslerimi kendim yapmaya karar verdiğim de çok ucuza geleceğini düşünerek malzeme temini yaptım baktımki arif beyin profesyonel kafeslerinin fiyatının yarısını buldu maliyeti üstelik kullanımda ise yanına bile yaklaşamadık arifbeyin, kalitesine sizin anlayacağınız astarı yüzünden pahalı oldu çektiğim eziyete de değmedi şimdi bu ay sonu arif beye 4 katlı bir kafes sipariş vermeyi düşünüyorum kendisi de her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi biraz uzattım ama amacım aynı hataların tekrarlamaması saygılar.
öncelikle ulusoy arkadaşa teşekkür ediyorum.konuyu çok basit bir şekilde anlatmış kus kafesi misali teşekkür ederim makrotürk arkadaşım kafes yapımındada her türlü desteği verdik şu ana kadar vereceğizde çünkü biz kafeside makineleride evcil dostları faydalansın diye satışa sunduk bizim asıl işimiz kanatlı yetiştiriciliği ve bıldırcın kafeslerimizdede bir çok hatalarımız vardı ama hepsinide düzelttik ve düzeltiyoruz bize ulaşan dostlara her konuda desteğe hazırız maddiyat gözetmeden çok teşekkür ederim bereketli günler dilerim sana kapadokyalı arkadaşım yumurta marketten geri iade alınmaz doğrusun yumurta çünkü ama satışı zayıf firmalar hiç bu işle alakası olmayan kişilere yumurta satıp geri iade vaati veriyorlar tabiki markette aldığı yumurtayı satamadımı ne yapacak yumurta satan kişiye geri vermek isteyecek yumurta satışı çok farklı bir şeydir bırakalım yumurtayı yumurtacılar satsın zaten bunun sistemi dünyada budur yumurta üreticiden borsaya gider borsa fiyat belirler servisçilere satar bıldırcındada yurt genelinde yumurta satıcılarına yollarsın yumurtanı benim aşağı yukarı 300 viol günlük satışım var daha hiç markete yumurta satmadım bereketli günler dilerim herkeze
Selamlar, Bu katlı kafeslerinizin civciv büyütme yani restanslı(Isıtmalı) olanıda varmı?Varsa fiyatı nedir ?
Arif abi, Rahmanakçay ın sorusuna cevap yazmamışsın. Resitanslı ısıtıcılı kafes istiyor sanırım. Rahman Bey ile iletişim kurup karşılıklı görüşürsen sevinirim. Çünkü Rahman Bey değerli bir abimiz. Kendisiyle geçen yaz telefonda görüşmüştüm. Ayrıca evcil sitelerin de de bir çok yazısını okudum. Yardımcı olursan sevinirim.
rahman akçay rumuzlu arkadaşım büyütme kafeslerimiz imalatımızda var,ekonomik şartların ve dövizdeki dalgalanmalara rağmen bir çok malzemenin fiyatının bize maliyetinin değişmesine karşın fiyatlarımıza zam yapmadık yine eski fiyatlardan satışımız sürüyor buyutme kafeslerimiz resistanslı değil fakat her katta 2 ampulle ve 3 tarafı kapalı şekildedir.2 katlı 200 ytl,3 katlı 290 ytl,4 katlı 390 ytl,5 katlı 490 ytl dir.bereketli günler dilerim.
Arif beyle telefonda görüştük. Teşekkürler acemi64(Yılmaz Yavuz)
slm alykm arif bey ben şenol yalçın size kafes yaptırmak istiorum. 5 katlı olacak 2 katı keklik için 3 katıda bıldırcın için olacak.size mail attım mailimde size bi kaç sorum var. [email protected] benim msn adresim daha teferruatlı konuşmak için eklerseniz memnun olurum
eflan kardeşim ilgine çok teşekkür ederim.ekledim sizi.kafeslerde bugün itibariyle çok fazla şipariş var ancak bayramdan sonra taslim edebiliriz siparişini.bereketli günler dilerim.