Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

sizin akvaryum suyunuz da kokuyor mu:S

40 lt bir akvaryumum var ve filtrem 24 saat çalışıyor.akvaryum suyu henüz çok temiz ve berrak görünmesine rağmen koku oluyor. size sormak istediğim şu acaba bu akvaryumların suyuna karıştırılan kokuyo engelleyecek yada güzel kokmasını sağlayacak herhangi bir ürün var mı?

img

kirmizigitar

16 yıl 7 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Az yada çok koku mutlaka olur su kaplumbağası akvaryumlarındaki en başlıca dertlerden biridir. Hatta size 1 kokarsa yabancılara 5 kokar bu akvaryumlar.
Suyun tertemiz gözükmesi temiz olduğu yada hijyenik olduğu manasına gelmez. Seranın suya dökülen bir dejenfektasyon ürünü sera reptibioclear diye bir ürünü var koku yok ettiğini söylüyor ama bu tür şeyleri akvaryumlarda pek kullanmayın. Bence biraz da boşa para harcamak olur.
Bu kokuyu aza indirmenin yolu hergün su değişimleri yapmak , suya bir anda fazla yem atmamak azar azar yemlemek ,dışkıları en kısa sürede dip çekimi ile sudan uzaklaştırmak, filtre süngerini hergün sıkıp suyunu çıkaracak biçimde temizlememek. Bırakın sünger biraz pis kalsın yoksa içindeki bakterileri ve dolayısıyla biyolojik filtrasyonu kaybedersiniz. Ama koku konusunda en önemlisi ısı farkına klora dikkat ederek su değişimleri yapmak ve temizlik.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

200 litrelik tankımızın her iki günde bir eksilen suyunu tamamlıyoruz. 20 günde bir %50 su değişimi yapıyoruz. İki günde bir mutlaka dışkılar için dip temizliği yapıyoruz. Yemlerken dikkat ediyoruz mutlaka her parçayı yemelerini sağlıyoruz. Dış filtremiz var. Biz zaten koku duymuyoruz, ama eve gelen hiçbir konuğumuz tosbiklerimizin kötü koktuğunu söylemedi :)

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Anne baba olmak işte böle bişi. Duymazsın görmezsin koku almazsın...
Benim ablamda hiç birşey duymazdı çocuğunun altını temizlerken ben camdan dışarı sarkardım o başka.. Yeğenim duymasın.
Şaka bir yana sevgili Pınarla birlikte herkese örnek akvaryumlar ve örnek bakımlar zaten sizinkiler.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Teşekkürler üstad.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Durgun su daha çok koku yapacaktır. Akvarymunuzun içinde kaplumbağalarınızı rahatsız etmeyecek düzeyde bir tirbülans oluşturmalısınız. Dış filtre kesin çözüm. Yine de en az hafta da bir (Benim 1m x 40 cm `lik akvaryumuma göre) 4-5 lt su eklemek, eksilmemişse su boşaltarak yapmak bu değişimi, gerekiyor.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yasdal merhaba
Düşündüm de senin hikayeni bilmiyoruz. Yani sen nasıl düştün bu hataya , onları nasıl aldın biraz anlatsana :)
Yanılmıyorsam kaplumbağaları 2006 ilk aylarında aldın o zamanlar forumda resimleri vardı minik şirin şeylerdi. Şimdi 3 cü seneye doğru yaklaşıyorlar sıpa kadar olmaya başlamışlardır. Deryailesezer`e benzer bir durum da vardı galiba , kaplumbağalar pikniğe mi gitmişti. Çanta içine girerken resmi var.
Sanıyorum çok az yazmana ramen şu an aktif yazanlar içinde en eski forum kaplumbağaları sende. Bu açıdan senin durum nasıl ?  Yani 3 sene kaplumbağa baktıktan sonra biraz bıkkınlık hatta pişmanlık varmı ? Yoksa tam tersi su kaplumbağaları bir yaşam biçimi mi oldu ? Kerataların son resimlerini ekleme imkanın varsa görmek isterim.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Selamlar "Frozen"

Dediğin gibi uzun süredir forumdayım. Özellikle vaktim olduğu müddetçe forumu girip okumaya gayret ediyorum. Kaplumbağa alımını teşvik etmeden, gerçekten yardıma ihtiyacı olan arkadaşların sorunlarına yardımcı olmak adına ara sıra yazıyorum. Açıkçası "momo" gidince forumda su kaplumbağaları ile ilgili bilgi eksikliği olur diye düşünüyordum ama sen, su kaplumbağası sahibi olmamana rağmen onlar hakkındaki bilgini devamlı araştırıp arttırarak forumu sahipsiz bırakmadın. Kaplumbağa besleyen diğer arkadaşlar adına da sana teşekkür edeyim dedim, fırsat bulmuşken.

Onlarla tanışmam, çoğu kaplumbağa severin başına geldiği gibi, ufak kaplarındaki şirin sevimli hallerini çok mutlu görünmelerine yormam olmuştu. Eşim de bir süredir evde bir hayvan istiyordu. Şimdi düşünüyorum da, aslında en uysal ev hayvanını seçmişim :) Ne devamlı ilgi isteyip paçalarında gezinir, ne sabah akşam "çiş"e çıkarman gerekir, ne kıl-tüy döker ortalığa, ne saldırır mobilyalara :) Ağzı var dili yok. Arada takır tukur ayağının altındaki taşları yuvarlamasa orada olduğunu gün içinde unuturabiliyor size.

Çok kısa süre sonra ne tür yemler ile beslemem gerektiğini araştırmak için internette gezinmeye başladım. Bulduğum her site de biraz daha hayrete düştüm. Pet shop çalışanlarının bile bile onları ölüme yollarken 5-10 lira ları alıp arkanızdan gülerek el sallamalarına hayret ettim en çok. Bu forumu bulduğumda en bilgili arkadaşların burada olduğunu,üyelerin gerçekten hayvanlarına yardım etmek ve bilgilenmek için sitede zaman geçirdiğini farkettim. Diğer bir çok forumda, bilimsellikten uzak açıklamalar, evinde boyalı civciv besleyebilecek zihniyetler, şımarık ilkokul çocukları cirit atıyordu. İnanın bu forum teknik altyapı olarak yıllardır vasatlığını korumasına rağmen, (Yeni üyelerin mesajlarının geç yayınlanması, doğru dürüst arama seçenekleri bulunmaması, profil bilgilerinizin çok kısıtlı olması, resim ekleme, konu düzenleme seçeneklerinizin kötülüğü vs. ) forumdaki bilgi düzeyi devamlı beni foruma göz atmaya itmiştir.

Kaplumbağalarımın bakım koşulları hala iyi. Pek son zamanda fotoğraf çekmemişim. Ama evde çekilen fotoğraflar arasında tatlı yiğenimin akvaryuma göz atarken çektiğim bir pozunda akvaryumumun durumu görülebiliyor.

http://img530.imageshack.us/img530/2073/img3486er9.th.jpg

Onların bakımı bana büyük sıkıntı vermiyor. Senin de dediğin gibi belli bir yaşa geldiğimiz ve artık hayatımızdaki çoğu şey yerli yerine oturduğu için (Evlilik - Sabit bir Ev- Maddi gelir vs. ) ve de ben onları aldıktan kısa bir süre sonra bakımlarını öğrenip de onları atacağım yerde bakmaya karar verdiğim için haftada bir olan su eklemeler, 1-1,5 ayda bir yapılan Filtre temizliği ve kompleye yakın su değişimleri pek sıkıntı vermiyor. Yalnız bu yeni alacak arkadaşlar için sakın bir örnek teşkil etmesin. Bu işlerin çok kolay olduğunu söylemiyorum. Sadece bu işleri bir sorumluluk olarak kabul ettiğim ve evimin, işimin diğer sorumlulukları gibi bir sıraya koyduğum için bu işi yaparken söylenmiyorum. Yoksa Dış filtre temizliği, Yüz küsür litre suyu salondan banyoya su bidonları ile taşımak, Sonra aynı yoldan yerlere damlatıp hatundan fırça yemek riski ile temiz suyu taşımak, akvaryumun iç temizliği ile uğraşmak, onları arada bir çıkarıp güneşlendirmek, bu sırada göz kulak olmak vs. hiç de kolay işler değil.  Hem bu işi yalnızca bu kadar zamanda bir yapmak için kurmanız gereken tesis hiç de ucuz değil. 1 m`lik bir akvaryum ve uygun dış filtre`yi internetten araştırısanız 100`lerce YTL`yi gözden çıkarmanız gerektiğini göreceksiniz.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu arada tam da forumun teknik eksikliklerinden bahsederken yanlışlıkla gönder tuşuna bastım ve herhangi bir düzenle komutu olmadığından o şekli ile göndermiş bulundum mesajı.

Mesajın sonunda bıkkınlık meselesine değinecek olursak, Dediğim gibi nasıl, insan evinin standart tamirat işleri ile veya çocuğunun günlük bakımı ile uğraşırken ya şunları atsam da kurtulsam diye düşünmüyorsa bende onlardan kurtulma fikrini hiç aklıma bile getirmedim. Ama çoğu evdeki pozisyonlarının da bakılması gereken yaşlı kayın valide den iyi olmadığını biliyorum.

Son olarak yukarıdaki fotoğrafın görünür halini ekleyeyim. Herkese selamlar;

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herkese teşekkür ediyorum ancak koku sorunum hala geçmedi:S 2 günde bir hatta bazen hergün dip temizliği yapmama sularına eklememe ve bazen bir kısmını tasviye ederek yenilememe rağmen hala koku sorunu var. ben rahatsız olmuyorum pek ancak ev ahalisi pek te benim gibi düşünmüyor:S

img

kirmizigitar

16 yıl 7 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ