Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yardımm=(

benim iki tane kaplumbagam var.aslında ikiside cok saglıklı gozukuyor..gayet hareketliler,yemekte yiyorlar..ancak birinin kabuğunun belirli yerlerinde sedef sedef parlayan bazı seyler olustu..napıcam bilmiyorum veterinerede guvenemedim cunku maglum onlarında kaplumbaga konusunda pek bilgisi olmuyor..yardımcı olursanız sevinirm=((

img

tortue

16 yıl 8 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ne olduğunu anlamadım lekeyi net gösteren bir fotoğraf ekleyebilirsen iyi olur. Kalıntılar parlamaz , mantarda kadifemsi bir doku gibi olur pis kokar. Ilık su altında sadece kabuğunu eski bir diş fırçasıyla yumuşakça fırçalayın ve kurutun bence. Eğer tekrarlarsa o zaman düşünürüz.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fotograf eklemeye calısıjam ama gorunurmu bilmiorm cunku suyun altında gozukuo..fırcalyla fırcaladım ama hç bi gelişme yok hala bronz bronz parlıyo..

img

tortue

16 yıl 8 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bnimde kaplumbağalarımdan birinin kabuk rengi sarı gibiydi bi gece gibi kısa bi sürede yeşilimsi oldu ve kabğunun üstünde küçük tam beyaz olmayan lekeler var.kaplumbağamda iştahsızlık hareketszlik gibi bi sorun yok kabuk sertliğide gayet iyi ancak bu lekelerin nedenini ve renk deiştirmeyi anlayamadım yardımcı olun Lütfenn....

img

zeynneq

16 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ