Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yüzemiyor!!! :(

Kaplumbağam yüzemiyor yani su onu kaldırmıyor ne yapmam lazım ben akciğer enfeksiyonu olabilir diye düşünüyorum.Yüzemediği için ona ölüm fanusunda bakıyorum.  Acaba neden yüzemiyor?

Yüzemiyor derken kastettiğin nedir. Bırakınca taş gibi dibemi düşüyor. Kuru alandaki diğer hareketleri ve yemeğe karşı ilgisi nasıl ?

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba frozen yüzemiyor derken kasdettiğim şey bırakınca dibe çöküyor.Kuru alana çıkmayı pek sevmiyor ve yemeklerini düzenli olarak yiyor.

Bilemiyorum , akciğerde sorun varsa ağır hasta demektir o zaman iştahınında olmaması lazımdı. Tek bir belirti ile uzaktan konuşmak zor. Ne kadardır sende, eğer çok yeni ise korkudan dibe iniyor olabilir. Dipte ne kadar kalıyor ona biraz zaman tanıdınmı?

img

frozen

ÖZEL MESAJ

O`nu birkaç ay önce aldım.Hep dipte kalıyor.

kuru alanı kolayca çıkabileceği ve tutunabileceği bir yer mi? Yani sen bıraktıktan sonra 10-15 dakika içinde hareketlenip alana çıkmasa bile oralarda kendine tutunacak bir yer bulup takılabilir. Sen ne kadar zaman verdin ona? Belki alışık olmadığından hemen yüzmeye geçmemiştir. Veya tedirgin oluyordur. Bir süre orada bırak . 15-20 dakika. Ve etrafında pek gezinme. Kendiliğinden yüzeye çıkacaktır. Eğer frozenin dediği gibi yemesinde de bir problem yoksa ve hasta gibi davranmıyorsa tedirginlikten bunu yapıyor olabilir .Bizi bilgilendirmeye devam et. Merak ettim :)

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence onu veterinere götür en iyisi bu olur...

img

can796

16 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağam iyileşti sanırım çünkü bir kabı sonuna kadar su ile doldurdum içinede kaplumbağayı koydum.Kaplumbağa ilk başta dipte kaldı ama sonra yüzmeye başladı. Babamda akvaryum alacağını söyledi.

Tahmin ettiğim gibi korkudan dipte kalıyormuş. Bu tür yanlış teşhisler çok olur , bu yüzden cevap yazarken olayı 2 değil 5 kere kurcalamak lazım.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Belki önemli bir şey değildir benim arkadaşım kaplumbağasıda öyleydi ona dedimki derin bir kap al sonra aradan 12 aygeçti ve kaplumbağlar yüzüyordu.

img

baranb

16 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ