Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yara
Su kaplumbağamım boynunda nasıl olduğunu bilmediğim bir açık yara var. Durumu iyi gibi. Davranışlarında anormallik yok. Ne yapmam gerekiyor yaralı bölgeye?
Yara çok derin ve kanamalı değilse kaplumbağayı akvaryum dışına alıp kurutarak yaraya antibiotikli krem sürülebilir. Deri için olan teramicin olabilir mesela. Daha sonra kaplumbağa 1-2 saat akvaryum dışında tutulmalı sonra suya bırakılmalı yoksa krem suyla akar gider.
Merhabalar, Boyun bölgesindeki yara, benim de kaplumbağamın şu anki en büyük problemi. Yarası gittikçe derinleşmeye başladıktan sonra, onu bir veterinere götürdüm, kötü bir enfeksiyon olduğunu, ancak tedavi edilebileceğini söyleyerek, iki ayrı solüsyon verdi. Günde 0,2 cc kullandığım ve birini oral olarak, diğerini ise lezyonlu bölgeye uyguladığım bu ilaçlar sayesinde yara kurumaya, boyun bölgesinde var olan şişlik de biraz inmeye başladı. Her gün rutin olarak yürüttüğüm bu tedavi yönteminin düzenli olarak fotoğraflarını çekmekteyim. Vetgeriner, on gün sonra tekrar gidip, gidişatı görmek istedi. Başarılı bir yöntem olursa (en azından şu için öyle gözüküyor), burada fotoğraflarla, ve ilaç isimleriyle (yine de tabiki en iyisi bir veterinere götürmek, benimki sadece fikir amaçlı olacaktır) uyguladığım bu tedaviyi ayrıntılarıyla yazacağım. TERTPO, bence sen de (eğer varsa) Frozen`ın tavsiyesi de sonuç vermezse en yakın zamanda bulunduğun yerdeki bir veterinere uğra. Ancak sürüngenlerden de anlayan biri olsun, çünkü basit olarak gördüğümüz bu lezyonlarda dahi (vücuttaki açık yaralar, deformasyonlar) kullanılan ilaçlar, sürüngenlerde toksit etki gösterebiliyor. Bu küçük hatadan dahi geri dönüşü olmayan problemler yaşanabiliyor. Saygılarımla
cevaplar için teşekkürler. teramicin kullanmaya başlayayım bakalım. sonuç alamazsam başka yöntemler kullanırım. tedaviden sonra fotoları yüklersen çok süper olur seamansoul.
Tekrar selam TERTPO, Bana kalırsa Teramycin ile birlikte, yara enfeksiyon kapmasın diye "Batticon" iyi olacaktır. Yine kullanım sonrası Frozen`ın söylediği gibi kaplumbağayı bir iki saat kuru tutmalısın. Tedaviyi sonuçlandırdığımda resimleri upload edip, tedaviyi detaylı olarak anlatacağım. Saygılarımla
terpto ve sevgili seamansoul geçmiş olsun dilerim öncelikle :( Başlığınızı okudum ve richard`a gerçekten çok üzüldüm, en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu yara tedavileriyle ilgili gözüme çarpan bir iki noktayı yazmak istedim. Dediğiniz gibi antibiyotik içerikli kremlerin yanısıra batticon sıklıkla tavsiye ediliyor, ancak mutlaka çay rengi alana kadar suyla deriştirilerek kullanılmalıymış. Bir de mümkün olduğunca uzun süreler (12 saatlik periyotlarda 1 saat çok temiz suda, 11 saat kuru olarak en maksimum seviye) kuru kalmalı diye okuyorum, böylece hem yara hava alarak iyileşmesi hızlanacak hem mikrobik sudan uzak kalacak. Tabi sizin özel durumunuz için veterinerinizin söylediği en doğrudur seamansoul, belki richard`ın durumunda sudan bu kadar süre ayrı kalmamalı, bu yazdıklarımın genel yaralanmalar sonrası tavsiye edildiğini belirtmeliyim. Tekrar geçmiş olsun diliyorum sizlere..
Pınar hoşgeldin
Piko ve spike günlerdir klavyemin üstünde dolaşıyorlar Pınar abla tatilden dönmedimi hala , hadi bir daha bakalım diyerek.. Mesajını gösterdim çok sevindiler , kerataları terraryumlarına pışpışladım nihayet klavyem kurtuldu...
:D Teşekkür ederim frozen. Demek yolumu gözleyen kara kaplumbağaları vardı, ben de bunu hemen su cadısı melek`e okutmalıyım, bir ay ayrı kaldık diye kendisinde bir surat bir surat, elimde yemle "hadi minik kızım" diye beklerken ters ters bakmalar, beni görünce hiç oralı olmayıp popoyu çevirmeler... yeni yeni düzeliyor aramız :)
Tatilde elimdeki bir dergide Piko ve Spike`ın bir akrabasını reklamda yakın plan poz vermiş olarak gördüm, herkese de gösterdim "bakın işte piko`lardan" diye, clap clap charlie`ler bile çok sevdi :D Zeytin gözlülere benden çok selamlar, frozen`a çok sevgiler.. :)