Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum yaptırıcam büyükLüğü ne kadar olmaLı yardımcı oLun Ltfen
2 tane kapLuşum var nerdeyse 3 ayLıkLar ve haLa o pLastik kapLarın içinde bakıorum şimdi bi akvaryum yaptırmayı düşünüorum ve büyükLüğü konusunda hiç bi biLgim yok ne kadar büyük oLmaLı akvaryum yardımcı oLursanız sevinirim...şimdiden teşekkürLer.
zeynNeq selam, Ben bes yasinda iki kirmizi yanak su kaplumbagama 100x50x40 olculerinde terrariumumda bakiyorum, ve su an icin gayet memnun gozukuyorlar. Ancak, yine de onuzumdeki yillarda terrariumumu genisletmeyi (en az 1.5 kati) dusunuyorum, cunku biri erkek biri ise disi olan bu iki kaplumbagam, biraz daha buyuyecekler (4-5 cm kadar). Bu nedenle, iki adet kaplumbaga icin, size tecrubelerime dayanarak, en az yukarida belirttigim boyutlar kadar bir terrarium (akvaryum=AquaRoom=Su odasi, Teraryum=Terrarium=TerrainRoom=Yari kuru yari islak oda) yaptirmanizi tavsiye ediyorum. Saygilarimla
Buna ek olarak, madem "olum fanusu" dedigimiz o plastik kaplarda bakiyorsunuz kaolumbagalariniza, asagidaki linketen kaplumbaga bakimi konusunda yardim alabilirsiniz. Lakin sadece guzel bir terrarium yaptirarak ideal kaplumbaga bakimi saglanmis olmuyor. http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=5441 Saygilarimla...