Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
KAN
Arkadaslar su kaplumbagalarimdan birisinin gecen ay gozlerinde bir problem olusmustu. gozleri sismisti ve arasira aciyordu. Bunun uzerine internetten arastirdim ve teramisin goz merheminin iyi gelecegini ogrendim.. bunu birkac sefer surdugumde gecti.. hicbir problem yoktu.. fakat gecen hafta kaplumbagada kan gordum nerdcen geldigini tam olarak anlayamamistim ve soguk suya tutmustum kani durdursun diye... dun tekrar etti.. ve bu sefer gozlerinden kan geldigini fark ettim.. cok acik renk kan. soguk su tuttum olmadi... teramisin surdum ve kafasini tutup biraz bekledim cunku elleriyle kremi silmeye calisiyor..acaba bir sorun mu var gozlerinde.. benim tahminim gozlerinde bir sorun var ve kasinti ya da aci yapiyor ve elleriyle gozlerini ovusturunca tirnaklariyla kanatiyor... sizce baska birsey olabilir mi?
slm bnde 1ay önce göz problemini yaşadım teramisin kulldm bunu sürdüğüm zamnlrda gözlerini ovuşturuyrdu ama herhngi1 kanama olmadı sanırım merhemi sürdüğün zamn rahtsz olduğu için ovuştruyor tırnağı denk gelmş olabilir bence 1süre kullanma merhemi gözleri çok hassas oluyormuş kapluşun suyunu temiz tutmaya çalış soğuk suyada tutma bence dediğim gbi 1süre kullnma merhemi ve tekrr kullnmya başladığındada çoook ince 1 tabaka sür ve uzun süre dışarıda kalsın kapluşun kafasını tuttum yazmışsn bence kendi haline bırk korkup strese girebilir ve kullanmıyorsan eğer vitamin kullan suyuna yada yemine damlatabilirsn 1rzda güneşlendr iyi gelir umarım en kısa zamnda iyileşir
Belkide senin dediğin gibidir dzi ama bence veterine götür.
Elleriyle gözlerini kanatması zayıf ihtimal. Başka sebep olmalı kan değilde iltihap olabilir İç solunum yollarında sorun varsa gözlere de iltihap biçiminde yansıyor.
tesekkurler arkadaslar... veterıner konusunu dusunuyorum da ben meslek dolayısıyla suan d.bakırda gorev yapıyorum.. veterıner buralarda hıc rastlamadım.. ama vardır tam bılmıyorum... vıtamın konusunuda ele aldım ve ınternetten sıparıs verdim. umarım ise yarar...