Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Beyazlayan kabuk problemi.
Arkadaslar Merhaba, Gruba bugün dahil oldum. Belki şimdi yardım talep edeceğim konuya evvelden de değinilmiştir ancak ben eski mesajlarda tam yanıtı göremedim. Soruma zaman ayıracak arkadaslara şimdiden teşekkür ederim. Bir adet minik kablumbağam var, yaklaşık 3 aydır besliyorum. Son 1 haftadır, kabuğu tepesinden başlayıp genişleyerek beyazlaşmaya başladı. Ve suyun dışında kalmayı hiç sevmeyen bu minik dunden beri standart plastik yuvasının ortasındaki tepeciğin uzerinde kalmayı tercih ediyor. KAbuk beyazlığı olağan bir durum mudur? suyun dışında kalmayı istemesi bu durumun devamı mıdır? bunları merak ediyorum ve bana bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum. , Teşekkür ederim. Engin Elmas İstanbul
beyazlaşmanın nedeni mantar falan olabilir.tam bi tedavisini bilmiyorum ama deep dezaovur diye bi ilaç var.mentier blue de deniliyor buna.o beyazlık sularından kaynaklı olabilir yani.bu ilaç sularını dezenfektan ediyo.ayrıca o beyazlıkları da götürüyo.ben veterinere danışmıştım.işe de yarıyo.şimdi bi sorun yok ama sağlığı için hafta da bir yine suyuna damlatıyorum. her bir litre için bi tane damlatıyorsun.yani 5 litre suysa 5 damla damlatıyorsun. umarım yemeğini yiyordur.çünkü bazıları bu durumda yemek te yemiyo.
Görmeden bir şey söylemek hata olur ama galiba mantar olmuş sizin aslan parçası. Net bir iki fotoğraf eklerseniz bakabiliriz.
Beyazlık konusu çok basit birşeyde olabilir çok belalı bir rahatsızlıkta. Sezerin dedği gibi net bir fotoğraf koyabilirsen daha iyi olur. Sadece kuruyan suyun geride bıraktığı kireç ve kalıntıların lekeside olabilir. Eski bir diş fırçası ile asla kafasına değdirmeden ılık su altında yumuşakça fırçala bir bakalım ne olacak. Bu arada onu o palmiyeli fanustan kurtar artık yoksa ölür.