arkadaşlar bende 5 çift muhabbet var hepsinin altında yavruları var.bi çiftin yavruları büyüdü sayılır anneleri onlar yuvadayken tekrar yumurtladı.şimdi yavruları çıkarmam gerekir mi yumurtalara zarar vereceğini düşünüyorum çünkü.birde ben 2 günde bir kaynamış yumurtayla patates rendeleyip veriyorum bi zararı olurmu
Yavrularım yuvadan atlamak üzereyken disi kusum yumurtlarsa mutlaka erkek ile yavruları baska bir kafese alırım. cünkü disi kus yumurtalarını korumak icin kendi yavrularını öldürebiliyor. yeni basladığım dönemlerde bikac kez basıma geldiği icin bende acı bi tecrübe oldu. ayrıca yavrular yuvada sürekli hareket halinde oldukları icin yumurtaların bozulmasına yol acarlar. yem kırmayı babalarından öğrendikleri icin beraber ayırman yararına olacaktır. yumurta patates e devam. buna irmik ve havuç rendesi ilave edebilirsin...
arkadaşım teşekkür ederim.yavruları babalarıyla ayır demişsin fakat dişi kuşun yumurtlamaya devam edebilmesi için erkekle yumurtadan önce çiftleşmesi gerekiyor diye biliyorum ben
eger disi kusun 5 yumurtaya ulastıysa tekrar ciftlesmelerine gerek yok. 5 yumurtaya ulasmadıysa günde 2 kez yarım saatlik periyotlarla disi ve erkek kusu aynı kafese koyman kafi olacaktır...