Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşum çok hareketsiz :(

kaplumbağam henüz çok küçük ve geleli birkaç hafta oldu.akvaryumcularda satılan küçük fanuslarda yaşıyor.(şimdilik)dolayısıyla ısıtıcı filtre vb yok. sadece yem veriyorum.iştahla yiyior.güneşe çıkarıyorum.mutlu mutlu geziyor.kabuk sertleştirici,vitamin kullanmıyorum.kabuğunun arka kısmı biraz yumuşamış ve iki gündür çok hareketsiz sürekli uyuyor.başka bi sorun yok, tıslama köpürcük gbi...yeni geldiğinde bile bu kadar hareketsiz değildi:(

img

tuucushh

16 yıl 10 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

susuz olarak güneşe koy öğlen olmamak koşuluyla iyi gelir dha önce bende yaşadm böyle1 sorun kabuk sertleştirici yerine güneşe çıkar dha faydalı olur ve kesinlikle vitamin kullan yem yiyorsa yemine damlat eğer yemiyorsa suyuna damlat ama en önemlisi güneş umarım düzelir

Tıslama ve dediğin köpürcük sümüğümsü kıvamda mı? Eğer öyleyse bu bir akciğer rahatsızlığı diye biliyorum ben ama moralii bozmak gibi olmasın o kaplarda hayvanlar çok sağlıksız acil bir akvaryum al:S ve hayvanını bir veterinere göster;)

img

spike14

16 yıl 10 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benimde bir kaplumbağam çok hareketsizdi yanına dişi aldım hareketlendi.

img

feyzaemir

16 yıl 10 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

güneşe çıkardığında bi bölümü gölgelik yap ve hiç su koyma.. Bide kabuk yumaşaması için; yumurta haşlanan suyu suyuna koy.Akvaryum alana kadar masa lambasıyla ısıt.Ne kadar ısttığna dikkat et ona göre yakınlığını ayarla..Benim kaplumbağamda halsizdi ve yemek yemiyordu..Isıtıcıyı koyduktan 3-4 saat sonra resmen tekrar canlandı.. Bide d3 vitamii almanı tavsiye ederim pahallı değil:) ona ilgini belli et ama elleme=)

img

ezgi_rock

16 yıl 10 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya bnmki de aksine çok hareketli hep mi kaçma cabası içindeeee:S

img

busra05

17 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ