Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kamlumbağa güneşlendirme yollarında yardımcı olun
ben bu siteye yeni üye oldun kamlumbağanın güneşe çıkarıldığını yeni duğdum bunu bana tam olarak açıklar mısınız kaç gün yapılır kaç dk güneşlenir lütfen soruma cvp verin
bende çok çok bilgili değilim ama bildiğim kadarıyla yardmcı olmk istedm ben sabh ve akşm üzeri günde2defa 20şer dakika güneşlendryorum kapluşumu.hergün akşmüstü olmasada sabh mutlaka çıkarıyrum güneşlendrmenin süresini 1rzda kapluşumun keyfine göre ayarlıyorum.sanırım ilk defa güneşe çıkıck kapluşun ilk zamnlr alışkın olmadığı için kaçmya çalışabilir bu yüzden ilk zamnlar süreyi kısa tutarak güneşlendreblirsn eğer akvaryumda bakıyorsan kapluşunu güneşlendreceğin zamnlrda az su koyarak küçük1 kaba alabilirsin güneşlendrirken mutlaka kuru1alanı(üstüne çıkabiliceği taş vb) ve gölgeliği olsun bunaldığında rahatlayablmesi için eğer akvaryumda bakıyorsan kapluşuna güneşlndrmek için kullandığın kaba alışması için yemlerini oradada verebilirsn öğlen sıcağı olmamasına ve havanın rüzgarlı olmamasına dikkt et söyliyebilecklerim bukdr dha bilgili olan arkadaşlarda yardımcı olur
Leğen ya da minik bir kaba koyarsanız güneşlenecektir.Bu iş paludaryumdan yapılmaz çünkü paludaryumun camları kaplumbağanızın direkt olarak güneş almasını engeller , faydalı ultraviyole ışınlarını kırar.Her gün yapabilirsiniz günde 1-2 saat tam öğlenden bir kaç saat önce ya da sonra yapılabilir.Ayak hizasında su koymanızı da tavsiye ederim , serinlemesine dolayısıyla daha uzun süre güneşte rahatça kalmasını sağlar.
saolun bilgiler için çok teşekkürler